CFR Cluj e la un pas de şaisprezecimile Europa League

CFR Cluj a învins joi seara pe Rennes, scor 1-0, în meciul din Grupa E a Europa League. Campioana României mai are nevoie de un singur punct pentru a se califica în șaisprezecimile de finală ale Europa League. CFR mai are de jucat două meciuri  în Grupa E, cu Lazio (d) și Celtic (a).

Clujenii au reușit să o învingă pe Rennes și în al doilea meci, care a avut loc la Cluj, datorită golului marcat de Rondon. Pasa decisivă a furnizat-o Deac care a catalogat meciul ca fiind de infarct: „A fost un meci de infarct, mai ales pe final. A fost și acea ocazie, nu mai știu ce a fost la noi în careu. E bine că am luat cele trei puncte, dar nu știu dacă meritam victoria. În niciun meci nu vrem să ne apărăm, dar întâlnim adversari puternici, care vin peste noi. Arlauskis a prins o zi mare și ne-a salvat în anumite momente. A picat și golul nostru. Lucrăm foarte mult fazele fixe la antrenamente, ne bucurăm că ne-a ieșit și în seara asta. Atât timp cât nu suntem matematic cel puțin oe locul secund, cred că trebuie să rămâne concentrați. În 2012, am făcut 10 puncte în Champions League și nu am mers mai departe. Trebuie să rămânem concentrați”, a declarat Ciprian Deac pentru Digi Sport.

CFR Cluj s-a impus cu scorul de 1-0 în  meciul de la Cluj cu Rennes şi  cu doar un punct luat în meciul  de pe 28 noiembrie, pe terenul lui Lazio, ar putea  merge în primăvara Europa League, indiferent de celelalte rezultate. Celtic Glasgow și-a asigurat matematic calificarea în faza următoarea a Europa League, după 2-1 pe Olimpico în fața lui Lazio, iar campioana României e aproape sigură de calificare.  

CFR mai poate rata calificarea numai dacă  pierd ambele meciuri rămase, Lazio câștigă tot, iar rezultatul din meciul direct Lazio - CFR Cluj ar fi mai drastic decât victoria românilor din tur (2-1).

Dacă pierd meciul cu Lazio de etapa următoare, clujenii au nevoie de un punct cu Celtic, pe teren propriu. Scoțienii ar fi la rândul lor mulțumiți de acest rezultat, în urma căruia ar fi siguri de prima poziție la finalul grupei.

CFR Cluj a făcut nouă puncte în grupa E din Europa League și mai are nevoie de un singur punct pentru a fi sigură de calificarea mai departe.

Clasament grupa E

1. Celtic     4       7-3    10

2. CFR Cluj        4       4-3    9

3. Lazio     4       5-7    3

4. Rennes 4       2-5    1

Programul ultimelor două etape:

28.11, ora 22:00

    Lazio - CFR Cluj

    Celtic - Rennes

12.12, ora 19:55

    Rennes - Lazio

    CFR Cluj – Celtic

Vizualizări: 915

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: