Chef Ilie Anghel din Padeș sau ”Băiatul cu oul pe piatră” duce mâncarea tradițională mai departe. Rețeta lui a făcut 6 milioane de vizualizări

Un tânăr din comuna Padeș a reușit să strângă într-o singură zi 4 milioane de vizualizări pe Tik-Tok cu o rețetă tradițională pregătită în aer liber. Este vorba de Chef Ilie Anghel, care a devenit cunoscut în mai puțin de șase luni, cu rețetele tradiționale românești moștenite de la bunici și gătite la foc de lemne în aer liber.  

Chef Ilie Anghel sau ”Băiatul cu oul pe piatră”, așa cum este cunoscut în mediul on-line, are 33 de ani și este din satul Valea Mare, comuna Padeș. A crescut alături de bunici, de la care a învățat să gătească tradițional și să ducă mai departe rețele din zona de munte și nu numai. Începutul nu a fost deloc greu dar a meritat.

”Eu am crescut cu bunicii la Padeș și de la ei am prins plăcerea pentru a găti mâncare tradițională. Am început să lucrez în bucătărie în urmă cu șapte ani și cei de acolo au simțit că am potențial și m-au încurajat să fac ceva cursuri. Am făcut asta, am participat și în Germania la concursuri dar și ca practicant, iar de 6 ani lucrez la un restaurant tradițional din Timișoara”, povestește Chef Ilie Anghel.

Pentru că gătește oltenește cu iubire și pasiune și a vrut la rețetele moștenite de la bunici să ajungă în cât mai multe case, a rugat un prieten să-l ajute să se promoveze. Nu a dat greș pentru că în șase luni a reușit să strângă milioane de vizualizări pe Tik-Tok.

”În luna ianuarie căutam pe cineva care să mă ajute să mă promovez. Am găsit un băiat foarte bun în Timișoara, am avut încredere unul în celălalt, am stabilit ce avem de făcut și am început să filmăm primele rețele la mine în sat, la Valea Mare, din comuna Padeș. Am filmat în aer liber, la foc de lemne, cu oale vechi și am realizat și un decor frumos. Primele șase rețete au prins foarte bine, de exemplu ”oul pe piatră” a adunat într-o singură zi 4.000.000 de vizualizări și în total a ajuns la 6.000.000, iar restul în jur de 500.000. Mă ajută foarte mult și peisajul din zonă. Am consumat până acum o camionetă de lemne ca să fac filmările și trebuie să mai cumpăr lemne că urmează și alte rețete. Am și o carte de bucate on-line, se numește ” 101 bucate tradiționale”, cu rețete moștenite de la bunici”, a mai spus Chef Ilie Anghel.

Pe lângă postările on-line și job-ul de la Timișoara, tânărul din Gorj merge și la evenimente unde gătește numai la foc de lemne. ”Șeful meu de la restaurantul din Timișoara este foarte înțelegător și îmi dă voie să mă dezvolt. Îmi lasă timp și pentru filmări dar și pentru evenimente unde gătesc doar în aer liber șa foc de lemne. Am pregătit totul la foc la o nuntă de 300-400 de persoane. Pentru viitor vreau să mă promovez mai mult și în doi ani să mă întorc definitiv acasă , la Padeș și să gătesc pentru oltenii mei”.

Chef Ilie Anghel a participat săptămâna aceasta la emisiunea ”La Măruță”, la confruntarea ”România arată-ți farfuria!”, împotriva Băcița Mărioara  de la Stâna Ștefanu, unde a gătit un ostropel de pui cu praz și turtă la țest. 

Galerie foto




Vizualizări: 5,225

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: