Chin acum, rezultate în retur !

Muncăşi chin. Asta trebuie săîndure zi de zi handbaliştii Energiei. Giotoiu şi compania aleargă câte 12 kilometri în fiecare zi pe temperaturi care scad sub zero grade.

Handbaliştii Energiei au efectuat ieri vizita medicală şi au primit undă „verde” la efort. Preparatorul fizic, Ion Avramescu îi chinuie cu 2 antrenamente pe zi şi porţii dure de alergări.

„Înghit” 12 kilometri zilnic

Handbaliştii trebuie să dea jos kilogramele acumulate de Sărbători şi se mai înfruntă şi cu un alt inamic, frigul. Căciulile şi fularele sunt nelipsite de la antrenamente. Preparatorul fizic, Ion Avramescu speră ca Enache şi compania să alerge mai mult ca în tur.  „E o perioadă de pregătire bună, de alergare, e şi mai greu pentru că timpul de afară e rece. Dar este bine, nu au venit cu nu ştiu ce greutate în plus şi asta îmi dă speranţe că în perioada care urmează, cel mult 2 săptămâni de pregătire, să ajungă la cel mai bun nivel pe care îl putem atinge ca echipă”, spune preparatorul fizic adus în vară la echipă, Ion Avramescu. „Alergătura” a fost una din principalele avantaje ale Energiei în tur. Asta s-a văzut în special la ultimul meci cu Odorhei. În doar 7 oameni de câmp, gorjenii s-au bătut de la egal la egal cu vicecampioana din urmă cu 2 sezoane şi poate ar fi câştigat dacă nu ar fi avut parte de un arbitraj ostil. Acum atmosfera e bună la echipă iar jucătorii execută fără comentarii exerciţiile cerute de Avramescu. Nu lipsesc glumele şi buna dispoziţie. „Haideţi că mai aveţi desertul, aperitivul l-aţi terminat”, le-a transmis Andrieş elevilor săi înaintea unei porţii serioase de abdomene şi flotări la final de antrenament. „Se mai fac mici glume, aşa e în sportul de echipă. Ţinând cont că eu cred că ei s-au adaptat cu mine şi le place ceea ce facem, e ok. Mizez pe o pregătire fizică mai bună decât în vară şi sper să se vadă asta”, mai spune Avramescu.

„Facem câte două antrenamente pe zi. Dimineaţa, băieţii aleargă vreo 8 kilometri, după-amiaza 4-5 plus sală de forţă. Lucrăm la intensitate, nu la volum. Este o perioadă scurtă şi trebuie să acumulăm cât mai repede.”              Liviu Andrieş

„Să fim gata la meciul de la Ploieşti !”

Lui Andrieş îi lipsesc momentan de la pregătiri 3 jucători, Păiuş, Asoltanei şi Apolzan. Păiuş trebuie să-şi încheie conturile cu Ştiinţa Bacău în timp ce Asoltanei e plecat în Germania cu echipa naţională. Apolzan, în schimb, mai are de aşteptat pînă să revină la antrenamente după fractura la braţ suferită la meciul cu Odorhei. „Ne aflăm într-o perioadă de acumulare, încărcare a bateriilor pentru retur. Ne aşteaptă un retur destul de greu, dar asta e, muncim, tragem tare. În această perioadă au apărut şi probleme financiare pe la alte echipe, CSM Bucureşti, dar şi la alte echipe. Aşa că orice transfer de la aceste echipe întăreşte pe cineva”, spune Andrieş care îi aşteaptă la echipă pe Păiuş şi Asoltanei. „De joi vine şi Păiuş, săptămâna viitoare revine de la lot şi Asoltanei şi vom fi în efectiv complet”, adaugă antrenorul Energiei.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: