Chiriaşii ANL, obligaţi să-şi plătească întreţinerea

Chiriaşii ANL sunt nevoiţi să-şi plătească întreţinerea la zi pentru a beneficia de prelungirea contractelor. După cinci ani, contractele de închiriere trebuie prelungite anual, până la achiziţionarea locuinţelor. Primăria aprobă cererile numai în condiţiile în care locatarii nu au restanţe la plata chiriei şi a întreţinerii.

Chiriaşii primelor blocuri ANL date în folosinţă trebuie să-şi prelungească contractele începând cu această săptămână. Această procedură se va practica, anual, până la achiziţionarea locuinţelor. “După 5 ani de zile de la darea în folosinţă, contractele de închiriere se prelungesc anual până se va decide soarta acestor locuinţe. Deocamdată nu ne-a venit nimic oficial privind procedura de vânzare, deşi primele blocuri sunt date în folosinţă de 6-7 ani. Aşteptăm nişte norme metodologice şi un expert de la Bucureşti pentru a le putea evalua. Este cert însă că cei care nu au posibilitatea să-şi cumpere locuinţa vor rămâne în continuare cu statutul de chiriaşi, cu condiţia de a-şi prelungi contractul de închiriere în fiecare an”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.

Contractul, condiţionat de plata întreţinerii

Chiriaşii garsonierelor şi apartamentelor ANL trebuie să depună la Fondul Locativ o serie de documente pentru a le putea fi reînnoit contractul. Pe lângă adeverinţe de venituri şi copii după actele de identitate, oamenii trebuie să aducă de la asociaţie şi de la Direcţia de Servicii Comunale câte o adeverinţă din care să rezulte că au chiria şi întreţinerea plătite la zi. Preşedinţii asociaţilor de locatari spun că această procedură este singura modalitate de a-i face pe rău-platnici să-şi achite datoriile. “Sunt locatari care au întreţinerea neplătită de mai multe luni. Unii chiar depăşesc 10 milioane de lei vechi. Anul trecut i-am chemat în instanţă pentru a-i face să-şi achite datoriile. Acum ştim că vor trebui să plătească întreţinerea pentru a-şi putea prelungi contractul. Nu voi pune nimănui ştampila pe adeverinţă dacă nu are întreţinerea plătită la zi. Nu e corect să suferim unii pentru alţii. Nu vreau să se ajungă la situaţia de a fi debranşaţi de la apa potabilă sau de la reţeaua de gaze naturale”, a declarat Cătălin Berca, preşedintele Asociaţiei nr.1 ANL.

Vizualizări: 128

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: