Chiriţescu a obosit să fie prorector

Liviu Cârţână şi Dorel Chiriţescu nu mai fac parte din conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu. Ambii au anunţat vineri în şedinţa de Senat că se retrag din motive personale. Niciunul dintre cei doi nu a dorit să comenteze decizia luată.

În iulie 2010, în cadrul unei şedinţe de Senat a Universităţii „Constantin Brâncuşi” s-a luat decizia de a se desfiinţa un post de prorector din cele trei existente. Acest lucru a dus la organizarea unor alegeri, iar în urma loc numai Liviu Neamţu a fost votat de colegi pentru a rămâne în funcţie. „În luna iulie Senatul Universităţii a hotărât restructurarea unui post de prorector. S-a solicitat vot de încredere pentru toate poziţiile din conducerea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu: Rector, Prorectori şi Cancelar General. Prorectorii Dorel Chiriţescu şi Liviu Cârţână n-au întrunit numărul de voturi, adică jumătate plus unu din membrii Senatului, pentru a-şi continua activitatea”, susţine Adrian Gorun rector UCB

Vineri, cei doi, Liviu Cârţână şi Dorel Chiriţescu, au anunţat că se retrag de la conducerea universităţii, unul pentru că a obosit, iar celălalt din motive de sănătate. Pe funcţia rămasă vacantă a candidat şi a fost validat Mihai Cruceru.

Nici Chiriţescu şi nici Cârţână nu a dorit să facă vreun comentariu vis-a-vis de decizia lor de a nu mai candida pentru postul de prorector. Atât Liviu Cârţână, cât şi Dorel Chiriţescu vor ocupa în continuare funcţii de directori de Departamente în cadrul universităţii.

Reducerea posturilor de conducere s-a manifestat la toate facultăţile din cadrul universităţii „Constantin Brâncuşi”, unde s-au redus posturile de prodecani la câte un singur post sau chiar niciunul, după cum susţine rectorul universităţii Adrian Gorun.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: