Chiriţescu, la a treia excludere din PNL Gorj

Profesorul universitar Dorel Chiriţescu a fost exclus pentru a trei oară din Partidul Naţional Liberal. Acesta a comentat vineri la un post de radio local excluderea despre care a spus că este una nejustificată şi că declaraţiile făcute reprezintă o opinie personală. Chiriţescu a fost exclus prima dată din PNL de către Dan Ilie Morega, iar apoi de Dian Popescu. Acesta a fost readus în organizaţie în 2014 de către actualul candidat la primăria Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

”Statul PNL contravine tuturor legilor care garantează dreptul la libera exprimare”, a spus Dorel Chiriţescu după ce a fost radiat din Partidul Naţional Liberal. Acesta a spus la un post de radio local că declaraţiile cum că Ponta ar fi fost un preşedinte mai bun decât Iohannis sunt strict păreri personale. ”Este o decizie a lor, înţeleg că statutul le permite să sancţioneze opinia. Până la urmă eu am exprimat acolo o opinie personală, publică şi pe care mi-o asum şi înţeleg că statutul le permite să mă dea afară din cauza acestei opinii, nu am de gând să fac o contestaţie. Statul însă contravine tuturor legilor care garantează dreptul la libera exprimare”, a spus Dorel Chiriţescu, profesor universitar.

Exclus pentru a treia oară din organizaţia liberală, Chiriţescu susţine că a făcut multe lucruri pentru partid de-a lungul a 20 de ani de politică liberală. ”Am 20 de ani de când am început politica la liberali, am făcut foarte multe pentru acest partid, tinereţea mea politică a fost la acest partid. Eu sunt revenit în PNL, sunt la a treia excludere, îi tot supăr pe toţi cu părerile mele şi cu opiniile mele. Probabil acesta este destinul meu, să-i supăr pe toţi, iar destinul lor este să fie supăraţi”, a spus Dorel Chiriţescu.

Berca: Decizia a fost unanimă

Copreşedintele PNL Târgu Jiu, Eduard Berca, a spus că decizia privind radierea lui Chiriţescu din partid a fost unanimă şi că acesta a insistat în a declara că este fanul lui Victor Ponta. ”Este o excludere normală în urma unor declaraţii, cred eu, nu nefericite. Am văzut că domnul Chiriţescu chiar a insistat în a declara că e fanul lui Ponta. Nişte declaraţii complet deplasate, complet nelalocul lor şi nici un caz una care să facă cinste unui organ de conducere a Partidului Naţional Liberal. Decizia a fost unanimă, cred că şi Chiriţescu se aştepta să se întâmple lucrul acesta. Niciodată nu şi-a manifestat în faţa noastră vreo afinitate, vreo simpatie cu Victor Ponta sau cu PSD”, a spus Eduard Berca. 

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: