Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Cican, o nouă condamnare la închisoare

După ce în primăvara anului trecut a fost arestat preventiv pentru vreo jumătate de an pentru că firma sa nu plătise statului toate taxele şi impozitele datorate, omul de afaceri Ion Cican, devenit faimos după ţepele date BRD Gorj cu credite luate în baza unor acte false, a mai primit acum o pedeapsă în cazierul său. Tribunalul Gorj a reuşit să finalizeze toate procedurile pe fond pentru a da un verdict în dosarul de evaziune fiscală, Cican primind o pedeapsă de doi ani şi două zile, la ultimul termen bărbatul spunând că nici nu se aştepta să primească mai puţin de o jumătate de an, atât cât a stat după gratii în arest preventiv.

Sentinţa nu este definitivă, aşa cum nu este finală nici cea de 10 ani dispusă în cazul său în povestea cu creditele luate cu acte false de la BRD Gorj în urmă cu 7-8 ani. În 1999 acesta a mai primit o condamnare de 3 ani cu executare din partea Tribunalului Gorj, pedeapsă din care mai are de executat circa un an. Dosarele cu creditele false şi cel cu evaziunea vor avea parte de decizii la Curtea de Apel Craiova şi, cel mai probabil, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va decide câţi ani va sta Cican după gratii, asta dacă nu cumva între timp mai comite vreo ilegalitate, legislaţia românească permiţând contopirea pedepselor şi executarea unei singure perioade de detenţie pentru mai multe fapte ilegale.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: