Cinci angajaţi de la UM Sadu, vinovaţi de explozia din februarie

Vinovaţii exploziei produse în luna februarie la Uzina Mecanică Sadu când au decedat două persoane, iar altele au fost rănite au fost descoperiţi. În urma anchetei ce a durat mai bine de patru luni s-a stabilit că de vină pentru producerea exploziei sunt cinci angajaţi, care nu au respectat securitatea în muncă. Pe numele acestora au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere, vătămare corporală şi distrugere din culpă.

Tragedia a avut loc pe data de 11 februarie şi două angajate au decedat pe loc fiind carbonizate, iar alţi trei salariaţi au ajuns la spital cu răni grave. Imediat după ce s-a produs nenorocirea a fost deschisă o anchetă pentru a se stabili cu exactitate cauzele şi împrejurările deflagraţiei. După câteva luni bune de investigaţii şi cercetări, anchetatorii au găsit vinovaţii.

Cinci dosare penale

Cinci angajaţi din cadrul Uzinei Mecanice Sadu se fac răspunzători de explozia din februarie. „Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus începerea urmăririi penale faţă de cinci angajaţi ai Uzinei Mecanice Sadu, pentru comiterea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă, nerespectarea prevederilor legii 319/2006, privind securitatea şi sănătatea în muncă”, spune Cristina Ciobanu, purtător de cuvânt Parchetul Judeţean

VINĂ

S-a mai stabilit faptul în aceleaşi persoane se fac vinovate şi de faptul că în perioada 2009-2011 au încălcat legislaţia privind securitatea în muncă. „Cele cinci persoane sunt învinuite pentru faptul că în perioada 2009-2011 nu au luat măsuri conform legislaţiei în vigoare, a instrucţiunilor de lucru, a normelor de protecţie a muncii privind ambalarea, depozitarea, manipularea, transportul şi folosirea pulberilor rezultate din procesul de deblocarea muniţiei expirate, ceea ce a condus la producerea unei explozii de proporţii”, a declarat Cristina Ciobanu.

Vizualizări: 149

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: