Cinci candidați luptă împotriva celui mai vechi primar din Gorj

Cel mai vechi primar din Gorj și unul dintre cei mai longevivi din țară vrea să iasă la pensie din administrație. Primarul PSD Emil Cătănoiu din Căpreni și-a depus candidatura pentru un nou mandat. Și-a început activitatea în 1987 ca viceprimar, iar din 1990 se află în fruntea primăriei.

Cinci partide și-au desemnat acum competitori, dar primarul PSD este aproape imposibil de bătut, dacă ne gândim că în urmă cu patru ani și-a spulberat concurența, fiind reales cu aproape 80% din voturi. „Cel mai bine” clasat contracandidat a obținut 8,70% din sufragii, fiind vorba de Ștefan Cătănoiu de la PMP.

„Ca să fii primar trebuie să-ți placă acest lucru și trebuie să faci treabă, că păcălești alegătorii o dată sau de două ori, apoi nu mai merge. În plus de asta, un primar trebuie să fie mereu lângă oameni”, spunea Emil Cătănoiu.

Trei dintre candidații care au participat la alegeri și în 2016 își încearcă din nou norocul. Este vorba de Ștefan Cătănoiu (PMP), Ion Păiuși, care a lăsat PRU pentru Pro România și Florea Nicola (PNL). Au mai desemnat candidați USR - Dumitru Adrian Băcilă-Mitrache și ADN - Augustin Radu Bîrdăcel.

Rezultate alegeri 2016

Emil Cătănoiu (PSD) – 762 voturi (79,87%)

Ștefan Cătănoiu (PMP) – 83 voturi (8,70%)

Florea Nicola (PNL) – 74 voturi (7,75%)

Ion Păiuși (PRU) – 18 voturi (1,88%)

Nicolae Vînătoru (ALDE) – 17 voturi (1,78%)

Vizualizări: 6,559

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: