Cinci elevi eliminaţi din bacalaureat după ce au fost prinşi copiind

Ultima probă a examenului de bacalaureat a avut loc ieri. Primele rezultate vor fi afişate la licee pe data de 5 iulie în jurul orei 16.00. Bilanţul examenului de bacalaureat arată un număr de 5 elevi eliminaţi pentru că au încercat să copieze şi aproape 100 de absenţi. 

Mai mult de jumătate dintre elevii care au susţinut ieri ultima probă la examenul de bacalaureat au dat la Educaţie Fizică şi Sport. O mie elevi au dat la Istorie, Geografie, Economie sau alte materii la alegere.

Circa 3.500 de elevi gorjeni au ales să dea bacul la Sport, potrivit spuselor inspectorului general adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, Vasile Antonie. Proba a început la ora 7.00 şi s-a sfârşit în jurul orei 13.00. Elevii au avut noroc de o zi mai puţin călduroasă, iar incidentele au lipsit. „Nu au fost incidente, doar câteva julituri, ceva normal. S-au mai împiedicat şi au căzut, dar nu a fost nevoie de intervenţia medicilor“, a spus Vasile Antonie.

Metode clasice de copiat

Din dorinţa de a obţine o nota mai mare la examenul de bacalaureat, candidaţii au apelat la tot felul de metode de copiat. Cinci dintre ai au avut ghinion şi au fost prinşi de profesorii supraveghetori. Respectivii candidaţi au mers pe clasica metodă de copiat cu fiţuicile, dar din nefericire pentru ei au atras atenţia cadrelor didactice din sală, lucru care a însemnat eliminarea lor din examenul de bacalaureat.

”Spre bucuria noastră bacul a decurs foarte bine din punct de vedere organizatoric. Este adevărat că am avut câteva situaţii neplăcute, pentru că cinci elevi au fost eliminaţi din examen datorită faptului că au încercat să fraudeze examenul de bacalaureat, copiind cu fiţuici la diferite specialităţi şi anume: limba şi literatura română, matematică şi geografie”, precizează Vasile Antonie, inspectorul adjunct din cadrul Inspectoratului Şcolar. 

Din cauza inconştienţei lor şi din dorinţa de a obţine o notă bună, cei cinci candidaţi au ratat şansa de a promova examenul de bacalaureat în această sesiune . „Cei cinci elevi au fost eliminaţi din examen şi bineînţeles au pierdut această sesiune de bacalaureat, urmând să se înscrie pentru sesiunile viitoare”, a spus Vasile Antonie.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: