Cinci suflete în 20 de metri pătraţi

O familie de 5 persoane trăieste într-un spatiu de 20 de metri pătrați. Familia Mariei Ghenea a făcut  nenumărate drumuri la Primăria Tg-Jiu și, de fiecare dată, s-a întors tot în spațiul impropriu, însă, n-a venit cu mâna goală, ci cu promisiuni. Maria Ghenea a primit asigurări că în această toamnă se va muta în casă nouă, însă, până atunci, oamenii trăiesc fără apă în casă și fără toaletă. Deși în familie sunt copii, aceștia nu au nici măcar o jucărie.

Maria Ghenea traiește zilnic ceea ce pentru un om decent ar însemna un coșmar. Femeia este mamă a unei adolescente de 14 ani cu handicap, iar în camera de doar 20 de metri pătrați mai trăiește și fiul Mariei Ghenea, cu familia lui. Acesta este căsătorit ș, în urmă cu o săptămână a devenit tată al unei fetițe. Pereții camerei ai impresia că te sufocă. În pat, nu dorm decât copiii, adulții se îngrămădesc unul lângă altul, pe podea. ”Foarte greu ne descurcăm. Foarte greu. Nu avem loc. Nu avem condiții. Nu avem apă, nu avem toaletă, mergem în curte.  Să spălăm vase, cărăm apă cu găleata. Și pentru rufe, la fel. Acum, de când a apărut asta mică (nou-născutul de o săptămână)  e și mai greu.În plus, am fata handicapată. E foarte greu cu ea. Mă chinui ca un câine. Avem, nevoie de medicamente pentru ea și hrană pentru toți”, spune Maria Ghenea.

Hrana, un lux

Hrana este un lux pentru membrii familiei Ghenea. Oamenii spun că nu au cu ce să cumpere mâncare, de aceea, masa se pune o singură dată pe zi. Nici asta nu se întâmplă în fiecare zi, pentru că sunt zile în care nu au bani pentru a cumpăra alimente. Fiul Mariei Ghenea muncește ca zilier și câștigă sume diverse, în funcție de munca pe care o prestează. Din banii obținuți pentru munca depusă, bărbatul trebuie să cumpere medicamente și să asigure hrana nou-născutului. Copilul nu are nici măcar o jucărie.  Maria Ghenea traieste cu fiica sa din ajutorul indemnizaţiei de handicap, ceea ce înseamnă puțin peste 700 de lei.

Promisiuni

Maria Ghenea a făcut nenumărate drumuri la Primăria Tg-Jiu și s-a plâns că nu mai poate trăi în aceste condiții, însă, deocamdată nu a primit nimic. De fiecare dată, s-a întors acasă la fel cum a plecat. Numai că a primit o promisiune în plus. Acum, Maria Ghenea susține că i s-a promis că din toamnă, situția sa va fi rezolvată, în sensul că i s-a promis că i se va da o locuință socială, însă, deocamdată femeia așteaptă.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: