Cine a câştigat bătălia din fotbal şi minerit

În doar câteva zile, Marin Condescu a plecat sau a fost înlăturat de prin toate funcţiile pe care le avea la Gorj. Nu mai este nici la Pandurii, nici la sindicate. Tandemul Călinoiu – Ciurel a muncit mai bine un an pentru a scăpa de Condescu, o luptă în care s-a ajuns la anchete, percheziţii, arestări pe de o parte, concedieri, ameninţări, tăieri de cotizaţii, ruperi de sindicate pe de altă parte.

Au câştigat Călinoiu şi Ciurel bătălia pe care au dus-o pentru a controla fotbalul şi mineritul? Vom afla răspunsul peste câteva luni, maxim un an. Totul depinde de evoluţia echipei Pandurii în Liga I şi a Complexului Energetic Oltenia.

Dacă Pandurii va evolua normal, îşi va păstra obiectivul şi va evolua din nou în Europa, Călinoiu va avea probabil de câştigat la capitolul imagine. Dacă echipa va fi praf, Călinoiu va fi cel mai înjurat. Nu antrenorul, nu jucătorii, nu Pârvulescu. Călinoiu şi Cârciumaru vor fi cei înjuraţi şi nu neapărat de suporterii pandurilor, ci şi de oamenii care nu au tangenţă cu fotbalul. Pentru că distrugerea echipei Pandurii ar fi foarte vizibilă şi uşor de asociat cu toate bubele guvernării USL, deloc puţine.

La fel, dacă Ciurel va menţine Complexul Oltenia pe linia de plutire, dacă salariaţii nu vor avea de pierdut din colaborarea lui cu sindicatul lui Ruşeţ, se va putea spune că lupta lui cu Marin Condescu a fost una câştigată. Dacă vor fi concedieri masive, reduceri de salarii, externalizări de servicii, exploatări miniere blocate, grupuri energetice închise etc., bucuria lui Ciurel va fi de scurtă durată, iar ceea ce va urma…

Cu alte cuvinte, Călinoiu şi Ciurel, cu anexele lor Cârciumaru şi Ruşeţ, au avut o victorie de etapă. Nu au câştigat meciul. Dar, şi dacă vor pierde acest meci, nu va însemna că l-a câştigat Condescu. Condescu l-a pierdut deja, el mai poate câştiga ceva din alte proiecte, alegerea de a manageria FC Universitatea Craiova fiind una bună. Dacă Ion Călinoiu şi Ciurel vor pierde meciul pentru Pandurii şi CEO, va fi însă un meci pierdut de noi toţi.

Vizualizări: 165

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: