Cine conduce crima organizată în Gorj

Un document al Ministerului de Interne cu privire la poliţia din Gorj arată că structurile care ar trebui să aplice legea funcţionează după principiile crimei organizate. „Pentru protejarea intereselor personale, şeful inspectoratului şicanează anumiţi oameni de afaceri, prin intermediul structurilor specializate ale poliţiei (investigare fraude, rutier, etc)”, asta susţine sub semnătură ministrul de Interne Radu Stroe, într-un document pe care l-a pus la dispoziţia comisiei senatoriale pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională. Controalele se bazează pe date şi informaţii inexistente şi se termină invariabil cu NUP sau SUP, dar şi cu distrugerea unor afaceri, a unor oameni, a imaginii publice etc, se mai arată în raport.

Pentru gorjeni, raportul sună şocant doar pentru că respectivul şef de poliţie este în continuare în funcţie, şterge în continuare pe jos cu subalternii. Mai nou, cu sprijinul presei, unde ofiţerii care îl reclamă pe Caragea sunt făcuţi albie pe porci.

Pentru cine este cât de cât informat, raportul nu aduce nimic nou. Ba chiar omite foarte multe lucruri. Şantajul practicat din clădirea de lângă stadion nu este nou pentru Gorj. Acum mai bine de zece ani, un om de afaceri fără afaceri, recent revenit pe funcţie în PSD Gorj, pe mână cu şefi din poliţie şi SRI Gorj, a pus la cale un sistem de îmbogăţire. Pe baza unor informaţii de la scara 2, cum se spune la SRI, cei de la scara 1, unde este poliţia judeţeană, făceau dosare pe care nu le înregistrau şi chemau respectivii oameni de afaceri la audieri. Puţin zornăit de cătuşe, câteva întrebări puse pe un ton dur, după care erau lăsaţi să plece. Între timp, afaceriştii erau trimişi la omul de afaceri fără afaceri, care îşi făcea zilnic veacul în acelaşi restaurant din Târgu Jiu, cu mesajul: nimeni altcineva nu te poate salva. Respectivul, să-i zicem „Naşul”, pentru că are nişte fini interesanţi în structurile de informaţii, în PSD, dar şi în conducerea CE Oltenia, se lăsa greu convins. Nu mă bag, spunea până când suma devenea suficient de mare. Sistemul de şantaj părea că a murit atunci când şefi din structura centrală a SRI au aflat şi au făcut schimbări la vârful unor instituţii.

Ei bine, poate fără legătură politică, sistemul a fost recreat. Poate nu degeaba omul de afaceri fără afaceri a primit o funcţie în PSD, finul lui conduce cea mai importantă companie din Gorj, un alt fin este mare patron de ziar şi cine ştie câţi fini or mai fi.

Crima organizată din instituţiile de stat are acum tentacule în poliţie, parchet, justiţie, presă. Este aproape imposibil să i te opui, fără a deveni în câteva zile infractor cu acte în regulă, chiar dacă nu ai făcut nimic. Este admirabil curajul ofiţerilor din IPJ Gorj care au decis să vorbească în comisia senatorială, chiar dacă procurorii au dat zeci de verdicte favorabile lui Caragea, chiar dacă mai mulţi miniştri l-au protejat. În comisia senatorială, s-a vorbit de sume de 150.000 de euro pe lună pentru păstrarea postului de şef de poliţie, ceea ce arată dimensiunea la care a ajuns crima organizată în Gorj.

Vizualizări: 192

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: