Cine l-a împuşcat pe Remus Popescu?

Un tânăr din Ţicleni a fost împuşcat la Torino, iar familia încearcă acum să afle condiţiile în care tânărul a murit. Cine le poate răspunde părinţilor la întrebările pe care le au privind moartea fiului lor? Poliţia din Gorj nu ştie nimic de acest caz despre care au aflat de la poliţiştii din Ţicleni. Singurii care pot începe o anchetă pentru a vedea cum s-a întâmplat sunt cei de la Ambasadă, însă aceştia nu sunt interesaţi.

Un tânăr de 33 de ani din Ţicleni a fost condus vineri pe ultimul drum de familie şi prieteni. În urmă cu un an şi jumătatea el îşi lua la revedere de la cunoscuţi pentru a pleca în Italia la muncă în speranţa unui trai mai bun. Vineri a venit rândul cunoscuţilor să-şi ia adio de la el însă de acestă dată pentru totdeauna. Remus Popescu a fost împuşcat în inimă chiar în apropierea locului de muncă din Torino pe 1 septembrie. Familia a aflat de decesul fiului lor după patru zile. Miercuri trupul neînsufleţit al tânărulul a ajuns în ţară iar vineri a fost înmormântat creştineşte. Familia nu a primit nicio explicaţie iar pe zi ce trece aceştia au tot mai multe întrebări..fără răspuns.

„Nimeni nu ne dă nici o explicaţie“

Remus Popescu avea 33 de ani şi în urmă cu aproximativ doi ani a terminat Facultatea de Inginerie. Nu şi-a găsit loc de muncă în ţară şi şi-a încercat norocul în Italia.

Şi-a luat „la revedere“ de la familie şi a plecat încrezător spre Torino unde obţinuse un contract de muncă. Din dorinţa de a face rost de mai mulţi bani, în weekend-uri lucra la negru la un poligon de tragere. Pe 1 septembrie el se afla la datorie, pe un teren aparţinând poligonului, când a fost secerat de două focuri de armă care i-au atins inima şi unul dintre plămâni. Familia tânărului a fost anunţată la patru zile după decesul tânărului fără să li se dea prea multe explicaţii cu privire la împrejurările în care s-a produs moartea.

„Nu ştim decât că a murit împuşcat cu două focuri de armă şi atât. Nimeni nu ne dă nicio explicaţie. Noi am aflat tragedia la patru zile după ce fratele meu a decedat. Cei de la Ambasadă ne-au sunat. Doar atât ne-au spus. Că e mort şi să începem demersurile pentru a-l aduce în ţară. Ei ne trimiteau faxuri şi noi trebuia să le răspundem la fel. Singurul ajutor pe care s-au oferit să ni-l dea a fost o listă cu pompele funebre din Italia şi dacă nu ştim să vorbim ne vor facilita dialogul, în rest nimic“, a povestit Alina.

„A luat adevărul cu el în mormânt“

Ultima persoană cu care Remus a vorbit a fost un verişor care lucra tot în Italia. I-a povestit că lucrurile merg bine şi urmau să se întâlnească atunci când timpul le va permite. Verişorul a mers să-l vadă pe Remus însă ca să-l recunoască.

 „Noi lucrăm în Italia dar în altă regiune. Ultima dată am vorbit cu el duminică înainte să moară şi mi-a povestit că o duce bine, era mulţumit de viaţa pe care o ducea acolo. Avea acte, îşi închiriase un apartament singur şi urma să mergem pe la el în vizită, însă nu am mai apucat, pentru că ne-au sunat din ţară să ne anunţe că a murit şi să mergem să-l recunoaştem. Eu şi sora mea am mers acolo şi am confirmat că el este. Dar nimic mai mult. Nimeni nu ne-a spus nimic, ne-au dat doar certificatul constatator al decesului în care scrie că mortea a survenit prin împuşcare cu două gloanţe, unul în inimă şi celălalt în plămân“, a spus verişorul lui Remus. Acesta crede că moartea vărului său este suspectă şi că se ascunde ceva. „Ceva este la mijloc pentru că presa din Italia a semnalat imediat acest incident dar familia a fost anunţată mult mai târziu. Au zis să aşteptăm pentru că este o anchetă în curs şi nu se pot furniza date până la finalizarea ei. Nu ne-au dat sicriul până nu am plătit şi ultimii bani, iar aici în România pe aeroport nu ni l-au coborât decât după ce le-am arătat facturile”, a spus acesta.

 „ Era un băiat de nota zece şi nu ne vine să credem că s-a întâmplat una ca asta.  Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat… decât el săracul şi a luat adevărul cu el în mormânt. Asta este viaţa cruntă cu oamenii buni, poate că era atât de bun l-a luat Dumnezeu la el”, a spus o rudă.

Familia merge în Italia în căutarea adevărului

Familia nu-şi explică de ce a fost anunţat atât de târziu decesul băiatului pentru că presa italiană a semnalat imediat acest incident. Mai mult decât atât, ei aşteaptă o explicaţie de la oficialităţile italiene cu privire la moartea băiatului. „Voi merge în Italia şi voi face tot posibilul să aflu adevărul despre moartea fratelui meu. O să angajez avocat ca să am conştiinţa liniştită că măcar atât mai pot face în memoria lui“, a spus sora bărbatului. 

Poliţia din Gorj nici măcar nu a fost anunţată pentru că toate demersurile au fost făcute prin ambasadă. „Noi nu am fost anunţaţi de acest caz. Am aflat despre el de pe Poliţia din Ţicleni. Totul trebuie să se discute la Ambasadă, nu este de competenţa noastră“, a spus Romina Dochian, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Gorj.

Vizualizări: 364

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: