Cine va ocupa locul din Liga 2 al echipei Farul Constanţa

Fuziunea dintre Farul Constanţa şi FC Viitorul Constanţa a dat idei de fuziune şi altor judeţe care au două echipe de fotbal. Astfel au început demersuri pentru o nouă fuziune, cea dintre Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare, numele viitoarei echipe urmând să fie CS Maramureş, iar aceasta urmând să joace în Liga 2, pe locul lăsat liber de Farul Constanţa.

Încă o echipă dintre cele care au evoluat sezonul trecut în Liga 2 apelează la fuziune, după ce Farul Constanţa a anunţat fuziunea cu FC Viitorul. După ce s-a aflat de alăturarea dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța, a apărut ideea unei fuziuni și între Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare.

Florin Gherasim, președintele echipei din Recea, a vorbit pentru liga2.ro despre modul în care se va organiza noul proiect din Maramureș. Acesta a precizat că multe dintre documente în privința procesului în sine al fuziunii au fost deja parafate și s-a ajuns la un acord și în privința noii denumiri.

Echipa se va numi Club Sportiv Maramureș și va fi sprijinită de Consiliul Județean Maramureș, Consiliul Local Baia Mare și Consiliul Local Recea. Chiar dacă are susţinere locală, viitoarea echipă, CS Maramureș, va avea și drept legal de promovare. În ciuda implicării Consiliului Județean Maramureș, Consiliului Local Baia Mare și Consiliului Local Recea, clubul va putea merge în Liga 1 din punctul de vedere al organizării. ”Echipa va fi preponderent privată, va avea drept de promovare în Liga 1. Cerințele vor fi mari în noul proiect, se vrea promovarea în Liga 1. Legal, vom îndeplini cerințele pentru a putea face asta”, a precizat încă președintele celor de la Fotbal Comuna Recea, Florin Gherasim.

Fotbalul românesc va avea astfel două fuziuni în această vară. Cea dintre Farul Constanța și Viitorul Constanța, din care va reieși Farul Constanța și care va evolua în Liga 1, și cea dintre Fotbal Comuna Recea și Minaur Baia Mare, care va da naștere CS Maramureș. Iar CS Maramureș are toate șansele să evolueze în Liga 2, așadar, în ciuda retrogradării sportive a Fotbal Comuna Recea în Liga 3, pentru că fuziunea dintre cele două formații din Constanța ar lăsa un loc disponibil în divizia secundă.

Vizualizări: 1,132

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: