Mihai Lixandru de la ACS Viitorul revine la FCSB

Unul dintre jucătorii tineri împrumutaţi de ACS Viitorul Târgu Jiu de la FCSB II va reveni la clubul bucureştean pentru a fi testat la prima echipă. Este vorba de Mihai Lixandru, jucător de 21 de ani care a fost împrumutat de ACS Viitorul de la echipa a doua a celor de la FCSB, alături de Vlad Şerbănescu şi Alexandru Eneche.

ACS Viitorul Târgu Jiu a apelat, în sezonul recent încheiat, la împrumuturi de jucători tineri care să joace la echipă pentru a acoperi regulile impuse de FRF în ceea ce priveşte jucătorii tineri. Echipa pregătită în prima parte a sezonului de Flavius Stoican, apoi de Cristian Lupuţ, a adus trei jucători tineri de la FCSB II, sub formă de împrumut, şi alţi patru tineri de la Luceafărul Oradea, tot împrumutaţi.

FCSB este unul din cluburile din Liga 1 care practică astfel de împrumuturi, avantajoase mai ales pentru împrumutator.  Conform Fanatik, care a prezentat clauzele împrumutului lui Cristi Dumitru la FC Argeș, echipa împrumutatoare era obligată prin contract să plătească sume importante celor de la FCSB, dacă jucătorul ar fi fost ținut pe banca de rezerve. Astfel, o serie de jucători care au fost împrumutați la echipe din Liga 1 şi 2 de către FCSB II, urmează să revină la clubul bucureştean pentru a fi testați să facă parte din lotul primei echipe după ce au fost titulari la echipele la care erau împrumutaţi. Pe lângă  Cristi Dumitru, care a fost rechemat de la FC Argeş, la FCSB vor reveni și alți tineri jucători promițători, care au fost împrumutați pentru a avea cât mai multe jocuri în picioare. Printre aceștia se numără: Ovidiu Horșia (Gaz Metan Mediaș), Ștefan Cană (Poli Iași), Ianis Stoica (CSM Slatina), Mihai Lixandru (Viitorul Târgu Jiu), Daniel Toma și Răzvan Ducan (CS Mioveni), Radu Zamfir și Călin Tudose (CS Afumați), a informat Fanatik. Dintre aceștia, cele mai mari șanse de a rămâne în lotul FCSB-ului le au Cristi Dumitru, Ovidiu Horșia, Ștefan Cană și Mihai Lixandru, mai ales că, din acest sezon, cluburile din Liga 1 trebuie să aibă pe teren minim doi jucători născuți după 1 ianuarie 2000.

Alături de tânărul Lixandru, care a evoluat cea mai mare parte a meciurilor la ACS Viitorul Târgu Jiu, având probabil o clauză de acest gen în contact, la echipa care dispută jocurile pe Stadionul Municipal din Târgu Jiu au mai jucat, împrumutaţi de la FCSB II, juniorii Vlad Şerbănescu, de 19 ani, şi Alexandru Enache, de 20 de ani.

Vizualizări: 352

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: