Ciobotariu: La meciul cu Rapid vor juca cei care doresc să câştige

Pandurii vor juca până la urmă duminică meciul cu Rapid deşi ieri LPF a postat pe site-ul oficial că meciul este neprogramat. Nici site-ul comisiei de arbitrii nu a arătat că la acest joc au fost făcute delegări dar oficialii clubului au dat asigurări că meciul se va juca până la urmă pentru că litigiul pentru care meciul nu fusese programat s-a stins între timp. Între timp antrenorul Liviu Ciobotariu a început pregătirea meciului cu Rapid, explicând că va recurge la mai multe schimbări în prima echipă după ce titularii de la meciul cu Poli Iaşi l-au dezamăgit.

Ciobotariu a explicat ieri că vor fi schimbări în echipă la meciul cu Rapid şi că va trimite pe teren acei jucători care vor demonstra că au spirit de sacrificiu şi vor juca cu determinare: „Vor juca cei care îşi doresc să câştige, care au mentalitate de învingători şi cred în victorie.” Pentru că cei care au jucat din postura de titulari n-au confirmat la ultimele jocuri, Ciobotariu spune că pentru el nu există titulari şi rezerve şi că va apela  la cei care au dorinţă de victorie, spirit de sacrificiu şi vor să câştige un joc. „Asta am vorbit la fiecare meci cu jucători şi la toate meciurile am cerut: determinare, spirit de sacrificiu şi dorinţă de victorie. La Iaşi în prima repriză am fost foarte departe de aceste aspecte. Dar le vom remedia cu siguranţă cât mai repede” a precizat ieri antrenorul pandurilor.

„Suntem cu cuţitul la os şi ne trebuie neapărat cele trei puncte”

Ciobotariu a declarat că îşi asumă responsabilitatea rezultatelor din primele trei etape cât a fost pe banca echipei gorjene şi în care Pandurii n-au câştigat decât un punct. „Îmi asum responsabilitatea rezultatelor şi nu avem nicio scuză. Va trebui să găsesc 11 ideal pentru a câştiga acest joc cu Rapid.”

Jocul cu Rapid e considerat de tehnicianul pandurilor foarte important iar punctele puse în joc la acest meci de duminică devin vitale pentru gorjeni: „Suntem cu cuţitul la os şi ne trebuie neapărat cele trei puncte, indiferent ce adversar întâlnim. Pentru noi este un joc foarte important şi avem nevoie de sprijinul suporterilor. Jucăm acasă şi vreau să avem stadionul plin. Avem o datorie morală faţă de aceşti oameni care vin la stadion să obţinem victorie. Ne-am săturat să tot pierdem puncte iar acesta  este un joc foarte important pentru noi. Nu avem voie să mai pierdem.”

Ciobotariu a revenit până la urmă tot la atitudinea jucătorilor săi care a lăsat de dorit în ultima perioadă: „Aştept o tresărire de orgoliu  de la ei pentru că sunt capabili să facă acest lucru. Când joci în faţa propriilor suporteri, iar jucătorii au spirit de sacrificiu, dorinţă de victorie şi cred în capacităţile lor. Toate meciurile sunt speciale şi importante dar în momentul când joci în faţa propriilor suporteri eşti dator faţă de ei şi nu trebuie să mai cauţi explicaţii. Nu mai contează nici arbitraje şi nimic altceva, trebuie să câştigăm.”

„A fost un coşmar pe care nu vreau să-l mai trăiesc”

Tehnicianul gorjenilor a mai precizat că îl deranjează lipsa de atitudine a jucătorilor pentru că nu se aştepta la o evoluţie atât de slabă la ultimul meci de la Iaşi: „Am plecat foarte încrezători la acel meci pentru că ne-am pregătit foarte bine, însă n-am făcut nimic. Jocul de la Iaşi mi-a lăsat un gust amar, a fost un coşmar pe care nu vreau să-l mai trăiesc ca antrenor. Ne-am prezentat slab din toate punctele de vedere şi nu avem nicio scuză, acceptăm toate reproşurile şi criticile. Sunt foarte dezamăgit şi trist pentru ce s-a întâmplat  şi aştept din partea lor o tresărire de orgoliu pentru meciul cu Rapid.  Până duminică la ora 14:00 aş vrea să lăsăm capul în jos şi să muncim mai mult şi la meci să avem mai multă determinare pentru că am rămas datori din toate punctele de vedere.” Ciobotariu le-a mai reproşat jucătorilor mai ales lipsa de determinare şi concentrare: „Nu mi se pare normal să ai o atitudine de asemenea manieră ştiind în ce situaţie de afli. Sunt probleme probabil de concentrare mai ales la începutul jocurilor dar şi de determinare. În toate partidele am început timoraţi, slabi şi am respectat prea mult adversarul şi nu trebuia. În cele trei jocuri de la venirea mea în reprizele secunde am încercat să jucăm. Nu ştiu de ce numai în repriza a doua dar o să încerc să găsesc răspunsul.”

Pandurii şi-au reluat pregătirea imediat după ce au revenit de la Iaşi, ieri fiind programat un alt antrenament iar azi jucătorii vor intra deja în cantonament în vederea meciului cu Rapid.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: