Ciocea: Oamenii nu au nevoie de fasole cu cârnaţi

Primăria comunei Bustuchin a alocat fonduri doar pentru cadourile copiilor de Crăciun. Edilul local nu agreează organizarea meselor de 1 Decembrie, cu fasole şi cârnaţi, devenite deja o tradiţie în majoritatea localităţilor din Gorj. Ion Ciocea crede că pentru oameni trebuie făcut mult mai mult decât mesele festive.

Aproximativ 560 de pachete cu dulciuri vor fi pregătite de Primăria Bustuchin pentru elevii şi preşcolarii de la unităţile de învăţământ de pe raza comunei. Autorităţile nu vor distribui pachete cu alimente familiilor nevoiaşe din cauza numărului mare al acestora. „Nu vom da decât pachete cu dulciuri copiilor pentru Moş Crăciun. Aproximativ 50-60% dintre cetăţenii comunei sunt nevoiaşi pentru că nu au locuri de muncă. Eu văd altfel ajutorarea familiilor nevoiaşe, nu cu un pachet de sărbători. Noi le dăm câte un ajutor de urgenţă atunci când riscă să fie debranşaţi de la curent electric din cauză că nu au bani pentru plata facturii, îi ajutăm să-şi bage apa în curte dacă nu au bani să branşeze”, a declarat Ion Ciocea, primarul de la Bustuchin.

Edilul local nu este de acord nici cu mesele festive, care au devenit tradiţionale de 1 Decembrie. „De Ziua Naţională a României noi am mers la monument cu copiii, am pus coroane cu flori şi am participat la serbare. La Bustuchin, eu nu am dat niciodată fasole cu cârnaţi de 1 Decembrie. Asta le lipseşte oamenilor? Trebuie să facem mult mai mult pentru oameni decât porţii de fasole. Oamenii au nevoie de locuri de muncă, dacă au serviciu, primesc salariu şi pot mânca altceva decât fasole cu cârnaţi de 1 Decembrie”, a mai precizat Ion Ciocea.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: