Ciocolată cu arome inedite. Ghimbir, chilli sau cânepă!

Sortimente mai puțin obișnuite de ciocolată se prepară în fabrica de la Crasna. Deschisă în urmă cu aproape zece ani în satul Buzești de doi belgieni, fabrica de ciocolată a devenit un atelier unde se pregătesc dulciuri inedite. Ultimele experimente ale ciocolatierilor includ condimente. Așa au reușit să prepare ciocolată cu ghimbir, mușețel sau chilli.

Fabrica de ciocolată din comuna gorjeană Crasna a fost deschisă de doi soți belgieni. S-au îndrăgostit de țara noastră și prepară în Gorj ciocolată ca acasă la ei, în Belgia. Așa ajung să trimită chiar și acolo ciocolată preparată cu produse din România. „Facem praline cu pălincă, cu lichior, cu nuci, fructe de aici, din România. Sunt foarte bune. Cu miere, vișine. Trimitem și în Belgia ciocolată în special de Crăciun și de Paște. Ne-au spus că le place ciocolata pe care o facem noi aici”, a spus Marie Carels, administratorul fabricii de ciocolată din Crasna.

Ultimele idei sunt mai puțin obișnuite. Unt de cacao combinat cu lapte și condimente. „Untul de cacao este adus din Belgia, dar restul ingredientelor sunt de aici, din România. Acum facem și ceva experimente. Facem ciocolată cu ghimbir, cu chimen, chilii, mușețel, mentă și sare. Le comandă oamenii. Mai ales cei care au probleme și nu pot mânca mult dulce. Este un paradox până la urmă. Ciocolată cu condimente care nu îți face rău”, a mai spus Marie Carels.

100 de grame de ciocolată costă 13 lei, iar comenzile se fac pe internet ori la telefon.

Vizualizări: 1,828

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Oameni, locuri, povești:

Citește și: