Circa 2500 de târgujieni vor plăti taxă de solidaritate

Direcţia de Taxe şi Impozite Locale a prezentat o situaţie din care reiese că la nivelul municipiului Târgu Jiu 2480 de persoane vor fi nevoite să achite de la 1 iulie 2010 taxa de solidaritate, dintre care două persoane au în proprietate nici mai mult, nici mai puţin, decât şapte locuinţe. „În municipiul Târgu Jiu sunt 40.730 de persoane care deţin o locuinţă, 2160 care deţin două locuinţe, 256 cu trei locuinţe, 39 cu patru locuinţe, 17 cu cinci, trei cu şase locuinţe şi două persoane care sunt proprietare a câte 7 locuinţe”, a declarat Mariana Budulan, directoarea Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale.

Dacă târgujienii vor plăti această taxă de solidaritate rămâne de văzut, mai ales că până la demararea acestei acţiuni mai este timp pentru a schimba beneficiarul sau să le închirieze pentru evitarea plăţii impozitului.

Taxa de solidaritate se achită până la data de 30 septembrie 2010 inclusiv. Taxa de solidaritate reprezintă taxa pe care o vor plăti de la 1 iulie cei care deţin mai multe clădiri. Astfel, persoanele fizice care au în proprietate două sau mai multe imobile cu destinaţia de locuinţă, care nu sunt închiriate altei persoane, datorează o taxă de solidaritate reprezentând 50% din impozitul datorat în anul 2010 pentru prima clădire, în afara celei de la adresa de domiciliu, 100% pentru cea de-a doua şi 200% pentru a treia şi următoarele.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: