Circa 400 de şoferi, sancţionaţi de poliţişti

În acest week-end, peste 390 de participanţi la trafic au fost depistaţi de poliţiştii rutieri, nerespectând legislaţia rutieră în vigoare. / În majoritatea cazurilor, conducătorii auto circulau cu viteză peste limita legală.

În perioada 29 aprilie – 2 mai a.c., poliţiştii rutieri din Gorj au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere negative şi desfăşurarea în condiţii de normalitate a traficului.

Acţiunile au vizat în special prevenirea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice, viteza excesivă şi depăşirile neregulamentare. Pe toate drumurile naţionale din judeţul Gorj au fost amplasate aparate de supraveghere a traficului rutier şi înregistrare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii prezenţi în trafic au constatat peste 390 de abateri la legislaţia rutieră, 174 dintre acestea vizând încălcări ale normelor care reglementează viteza de deplasare a autovehiculelor. Au mai fost aplicate 45 de sancţiuni contravenţionale acelor conducători auto care conduceau autovehicule ce prezentau defecţiuni tehnice, în 14 cazuri fiind luată şi măsura reţinerii certificatului de înmatriculare, 32 pentru oprire neregulamentară şi 17 pietonilor care au fost depistaţi traversând neregulamentar.

De asemenea, faţă de 23 de conducători auto a fost luată măsura complementară a reţinerii permisului de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Au fost depistaţi 8 conducători auto care circulau cu o viteză ce depăşea cu peste 50 km/h viteza maxim admisă, 5 care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice şi alţi 5 care s-au angajat în depăşiri neregulamentare.

În urma acţiunilor derulate au fost constatate 13 infracţiuni la regimul circulaţiei.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: