Circa 7500 de elevi susţin simulări în prima lună din semestrul II

Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj a afişat pe site-ul instituţiei calendarul simulărilor pentru elevii claselor a VIII-a şi a XII-a.  Notele de la simulări nu vor fi trecute în catalog.

Elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a au la dispoziţie vacanţa intersemestrială pentru a-şi putea consolida cunoştinţele înainte de simulările examenelor naţionale. Potrivit calendarului stabilit de către oficialii din Ministerul Educaţiei, elevii claselor a VIII-a vor susţine simularea la limba şi literatura română în data de 18 februarie, iar cea de la matematică în data de 19 februarie, rezultatele urmând să se afişeze în data de 7 martie.

La rândul lor, elevii claselor a XII-a vor susţine simulările după următorul calendar: 3 martie- simularea la limba şi literatura română; 5 martie- simularea probei obligatorie a profilului; 7 martie- simularea probei la alegere a profilului şi specializării, rezultatele urmând a fi afişate în data de 14 martie. „La nivelul judeţului Gorj, simulările vor fi susţinute de către un număr 3.822 de elevi din clasele a VIII-a şi de către 3.706 elevi din clasele a XII-a. Toate probele sunt scrise, subiectele urmând să fie realizate de către minister”, a declarat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al ISJ Gorj.

Rezultatele vor fi analizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ, prin discuţii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, şedinţe cu părinţii, precum şi la nivelul consiliului profesoral.

Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: