Drumul Cărbuneşti – Peşteana a trecut „testul paharului”

Lucrările de reabilitare a drumului judeţean 675 care străbate localităţile Târgu Cărbuneşti – Ţicleni - Peşteana Jiu au fost recepţionate la sfârşitul săptămânii trecute. Peste 21 de milioane de lei a costat investiţia, mai mult cu câteva milioane faţă de suma stabilită iniţial. Constructorul va răspunde timp de doi ani de aceste lucrări.

Reabilitarea DJ765 s-a realizat cu finanţare din bugetul de stat prin Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului şi cofinanţarea Consiliului Judeţean Gorj, iar lucrările trebuia finalizate până în data de 20 februarie. Drumul modernizat are o lungime de 25 de km şi porneşte din Târgu Cărbuneşti, străbate oraşul Ţicleni şi se încheie la Peşteana Jiu - Bîlteni.

Preşedintele CJ Gorj, Ion Călinoiu, a declarat că lucrările efectuate sunt demne de un drum european şi a explicat de ce au costat mai mult faţă de bugetul stabilit iniţial.  „Am adiţionat contractul şi am obţinut valoarea deoarece proiectul este făcut din 2007, lucrările au început în 2012. Iată ce înseamnă un proiect, ca să obţii o finanţare externă. Până atunci au avut loc o serie de modificări pe acest drum şi am actualizat proiectarea, a fost nevoie să revenim cu stratul de planeitate pe o lungime de 6km”, a spus Ion Călinoiu, preşedintele CJ Gorj.

Mazilu a făcut testul paharului

Autorităţile judeţene s-au sfiit să facă testul paharului la drumul judeţean, recent reabilitat. Primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, a făcut totuşi acest test. „Schela Ţicleni dispune de utilaje grele, de maşini de tonaj, dar acest drum îmi place să cred că este nemuritor. O mică problemă am cu soţia, i-am promis că atunci când e gata drumul îi schimb maşina. Eu prevedeam în câţiva ani, iată că în nici doi ani acest drum a prins contur, ca şi calitate, ca şi importanţă. Alaltăieri, am făcut proba cu paharul cu apă şi nu s-a vărsat nici măcar o picătură. E un lucru cu care mă mândresc mai ales că, din cei 25 de km, mai bine de 7 sunt pe raza Cărbuneştiului”, a spus primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu.

mazilu_calina_calinoiu

 Radu Constantin: Drumul era plombat la metru pătrat

Recepţia lucrărilor de reabilitare a drumului judeţean s-a făcut şi în Ţicleni şi Peşteana Jiu. Primarii s-au arătat încântaţi de cum arată şoseaua. „Acesta drum era aşteptat de zeci de ani, era plombat la metrul pătrat, din gropi făceam maidane şi maşinile sufereau enorm”, a spus Radu Constantin primarul din Ţicleni.     

Primarul din Bîlteni speră ca această nouă faţă a drumului judeţean să ajute la promovarea zonei. „E o investiţie pe care o aşteptam de foarte mult timp, aşteptăm să fie demarate şi alte investiţii, avem nevoie de infrastructură bună, atât pentru a atrage investitorii cât şi pentru a atrage turiştii în zona noastră, pentru că avem câteva obiective aici de vizitat”, a comentat Gheorghe Păsărin, primarul din Bîlteni.

LUCRĂRI

Reprezentanţii constructorului, Domarcons SRL Craiova, au prezentat în detaliu lucrările efectuate pentru modernizare a şoselei. “Au fost realizate trei straturi de mixtură asfaltică, 10 poduri din care un pasaj peste calea ferată, s-au reabilitat ca suprastructură şi infrastructură, protejări de maluri, s-au lăţit deoarece ele erau mult mai înguste. Şi drumul, iniţial avea 6 metri, acum minim 6,50 metri. S-au reabilitat 55 de podeţe, s-au executat 7 podeţe noi”, a spus Nicoleta Grigoraş, manager de proiect.

Vizualizări: 206

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: