Circa o sută de absenți la prima probă a Examenului de Bacalaureat

Absolvenţii de clasa a 12-a au început, luni, probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2022 cu examenul la Limba şi literatura română. Marţi, 21 iunie, se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar primele rezultate vor fi afişate pe 27 iunie. Elevii vor afla notele finale, după contestații, pe 1 iulie. 

În Gorj, peste 2.600 de absolvenți s-au înscris la Bacalaureat. Circa 100 au lipsit de la prima probă. 

"La prima probă a examenului de Bacalaureat, din cei 2615 candidați înscriși la această probă, au fost prezenți 2520 în sălile de examen", a transmis Inspectoratul Școlar Județean Gorj. 

La primul subiect, elevii au primit un text la prima vedere din Nicolae Iorga şi să redacteze un text în care să argumenteze dacă întâlnirea cu o personalitate produce sau nu emoţie. 

La subiectul al II-lea de la profilul real, elevii au fost nevoiţi să prezinte în minimum 50 de cuvinte perspectiva narativă dintr-un fragment de Cezar Petrescu, din romanul Întunecare.

La subiectul al III-lea de la profilul real, elevii au avut de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte, în care să prezinte particularităţile unei comedii studiate. În elaborarea eseului, aceştia trebuiau să evidenţieze două trăsături care fac posibilă încadrarea comediei studiate într-o perioadă, într-un curent literar sau într-o orientare tematică. De asemenea, că comenteze două scene relevante pentru tema comediei studiate şi să analizeze două componente de structură şi/sau limbaj, semnificative pentru comedia studiată.

Vizualizări: 490

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: