Cititorii Pandurul, interesaţi să aibă grijă de bătrânii abandonaţi

Povestea celor doi bătrâni care au ajuns la spital murdari şi bolnavi a impresionat mai multe familii din Târgu-Jiu. Fiica acestora locuieşte în Bucureşti şi a spus că nu-i poate îngriji şi este dispusă să cedeze şi apartamentul celor care vor avea grijă de părinţii ei. La redacţia Pandurul, dar şi la Gorj Tv au apărut multe persoane interesate.

Cei doi bătrâni neajutoraţi au ajuns pe un pat de spital unde sunt îngrijiţi şi trataţi. Ei nu pot rămâne aici o perioadă foarte lungă de timp. După ce le sunt tratate problemele urologice de care suferă o să fie amândoi transferaţi la secţia de neurologie. Până când starea lor de sănătate se va stabiliza fata lor speră să se găsească cineva care să aibă grijă de ei. Aceasta a plecat aseară spre Bucureşti, însă a promis că va ţine legătura în continuare cu Ion Tudor, directorul Poliţiei Locale, pentru a găsi o soluţie pentru cei care i-au dat viaţă. „Dacă la început fata bătrânilor a fost foarte reticentă, acum s-a mai liniştit şi este deschisă la dialog şi în special să găsim soluţii pentru bătrâni. Pentru moment ei sunt tot în secţia de Urologie, cel mai probabil vor fi transferaţi în Secţia de Neurologie, pentru că bătrâna are ceva probleme. Va merge şi bătrânul cu ea pentru că nu vor sub nicio formă să fie despărţiţi. Acum au nevoie de îngrijiri medicale”.

Primăria Târgu-Jiu s-a ocupat de deratizarea apartamentului celor doi bătrâni. „Bătrânii nu vor să se despartă şi nici să plece din casa lor. Cei de la primărie le-au făcut curăţenie în apartament şi după ce vor ieşi din spital mai mult ca sigur se vor întoarce acasă. Acum trebuie să se găsească cineva să aibă grijă de ei. Fiica lor a spus că renunţă la casă, la pensia lor numai să aibă cineva grijă de ei“, spune Ion Tudor.

După ce povestea celor doi bătrâni a fost făcută cunoscută prin intermediul cotidianului Pandurul, foarte multe familii s-au arătat interesate să aibă grijă de cei doi bătrâni. „Am văzut materialul în ziar. M-au impresionat. Nu înţeleg ce poate fi în sufletul fetei lor când vrea să scape de ei şi mai ales când i-a văzut aşa de neajutoraţi. Aş vrea să iau legătura cu ea sau cu bătrânii pentru că vreau să-i îngrijesc. Pot să-i iau şi la mine acasă. Este impresionat şi în acelaşi timp strigător le cer“, a spus un cititor.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: