Ciurel, atac dur la Borza! Un nou termen pentru mixul energetic!

Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, pare deranjat cu profitul uriaş înregistrat de Hidroelectrica şi spune că administratorul judiciar, Remus Borza, se laudă degeaba că este cel mai bun manager pentru că, dacă ar fi fost secetă, el ar fi fost cel mai bun director. Cât despre mixul energetic ca salvare a companiei, Ciurel spune că s-ar face la şase luni după ieşirea Hidroelectrica din insolvenţă.

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, vorbeşte din nou de crearea unui mix de energie care să includă şi cărbunele. Ideea este prezentată încă de acum doi ani drept salvarea companiei de energie pe cărbune, dar nu s-a făcut nimic. Ciurel spune că s-a încercat un mix prin alipirea unui grup de gaz de la Brăila şi urma să primească şi o microhidrocentrală.

Mixul, după ieşirea Hidro din insolvenţă

Numai că acel grup de la Brăila nu funcţionează, iar Ciurel nu a primit încă o resursă de energie, ci doar 300 de angajaţi pe care îi plăteşte fără să muncească. Directorul CEO a declarat acum câteva zile la un post local de televiziune că mixul se va face după ieşirea din insolvenţă a Hidroelectrica. „Mixul energetic nu se poate crea atâta timp cât Hidroelectrica nu iese din insolvenţă. (...) Cred că se poate face în 6 luni după ieşirea din insolvenţă a Hidroelectricii. Cred că în primăvara aceasta avem premize pentru a putea să-şi satisfacă creditorii. S-a putea crea două-trei companii, depinde cum ne lasă Comisia Europeană, Consiliul Concurenţei“. Ciurel a avut şi un atac dur la administratorul Hidroelectrica, Remus Borza.

Directorul CE Oltenia pare deranjat că Borza se laudă cu profitul obţinut în premieră de Hidroelectrica. „Mixurile sunt singura posibilitate de a perpetua cele două activităţi de bază de producere a energiei. Uitaţi-vă la ce paradox avem ocazia să luăm cunoştinţă. 200 de milioane de euro profitul Hidro care e în insolvenţă, 40 milioane de euro pierderea complexului care nu e în insolvenţă. De ce? Pentru că suntem după doi ani extrem de ploioşi, nivelul lacurilor nu a scăzut.  Dar dacă vine seceta este invers, complexul face profit şi Hidroelectrica intră în insolvenţă din nou. Nu pot una fără alta. Că Borza se bate cu pumnul în piept că e el mare manager acolo. Nu. Ăl de sus a fost managerul lui în perioada asta. A avut apă cât i-a trebuit ca să meargă. Dacă nu avea, era Ciurel cel mai bun manager“, a explicat directorul CE Oltenia.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: