Ciurel crede că Pandurul a inventat scrisoarea guvernului către FMI

Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia, s-a declarat supărat pe faptul că trebuie să nege la nesfârşit nişte evidenţe. Ciurel a declarat marţi la TV Sud că „este o scrisoare afişată prin Pandurul”, care „nu există”, referindu-se la faptul că ediţia online publicase Scrisoarea de intenţie din 10 iunie 2013, trimisă de guvernul Ponta Fondului Monetar Internaţional, prin care guvernul se angajează să ia în calcul privatizarea majoritară a CE Oltenia. Cum teama de privatizare este principalul motiv pentru care minerii şi energeticienii îşi pun semnătura în aceste zile pentru a mandata sindicatele să reia protestele, Ciurel spune că scrisoarea este inventată de Pandurul. Monitorul Oficial al României îl contrazice.

Directorul Laurenţiu Ciurel a declarat la TV Sud că scrisoarea de intenţie semnată de autorităţile române şi care a fost publicată pe 29 iunie în Monitorul Oficial nu există decât în Pandurul. „Haideţi să nu speriem lumea cu privatizarea pentru că până acum au fost diferite luări de poziţii. Pe treapta cea mai jos m-am aflat eu care am spus că nu se va face privatizare, nu s-a pus problema, după mine a ieşit şeful OPSPI şi a spus nu se privatizează. A mai spus-o ministrul Niţă. Acum, dacă oamenii spun treaba asta şi nu credeţi, şi credeţi că este o scrisoare afişată prin Pandurul... Nu există“, a spus Ciurel la TV Sud.

Este vorba de scrisoarea semnată de Guvernul României, datată 10 iunie 2013, trimisă Fondului Monetar Internaţional, în care se vorbeşte din nou despre privatizarea majoritară a Complexului Energetic Oltenia. „Având în vedere investiţiile de mari proporţii de care are nevoie Complexul Oltenia, vom reevalua paşii viitori referitori la sporirea implicării sectorului privat prin parteneriate mixte sau prin privatizarea majoritara către un investitor strategic“, se arată în Memorandumul care însoţeşte scrisoarea şi care a fost publicat în Monitorul Oficial al României nr. 389 din 29 iunie 2013, Partea I.

„Nu se pune problema privatizării, nu că aş avea ceva cu privatizarea, dar nu se pune, pur şi simplu“, a declarat Laurenţiu Ciurel, în aceeaşi emisiune.

Ciurel face echilibristică, nu management

Laurenţiu Ciurel a mai spus că privatizarea este unul din motivele pentru care la acest moment se strâng semnături pentru demararea unor acţiuni de protest. „Unul din motivele pentru care se strâng semnături pentru grevă, pentru scrisoarea asta pe care a dezavuat-o toată lumea, pe care nu o recunoaşte că ar exista. Privatizarea la ora asta iese din discuţie“, a spus Ciurel.

Acesta a mărturisit însă că situaţia firmei nu este bună şi că face echilibristică pentru a ţine firma pe linia de plutire. „S-a spus foarte clar că atâta timp cât va rămâne pe profit, nu se pune problema. Normal că la o firmă care nu plăteşte salariile, nu mai plăteşte la bugetul de stat te gândeşti ce să faci cu ea. Una din metode e privatizarea, dar nu cred că în 2013 există riscul acesta, deşi numai eu ştiu ce echilibristică facem la ora aceasta cu cheltuielile“, a explicat Ciurel.

CE Oltenia, atractiv

Managerul mai spune că la anul lucrurile s-ar putea schimba. „Încă un an în asemenea condiţii, probabil că nu am mai putea rezista, dacă nu s-ar face o reorganizare“, precizează Ciurel.

Directorul CE Oltenia a adăugat că această companie este atractivă pentru termocentrale şi pentru perimetrele de exploatare pentru care are licenţă. „Sunt foarte mulţi interesaţi să cumpere CEO. Este atractiv atât prin termocentralele şi capacităţile de producere a energiei, dar mai ales prin licenţele şi perimetrele pe care se află la ora aceasta peste 400 de milioane de tone, care pot fi imediat exploatate, iar extinderea de perimetre ar duce la peste un miliard şi jumătate de tone de cărbune care se află în acest areal şi care înseamnă o sursă pe termen lung“, a încheiat acesta.

 mo_1

mo_2

mo_3

mo_4

mo_5

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: