Ciurel, cu gândul la o nouă deplasare în America

Managerul privat al Complexului Energetic Oltenia pregătește o nouă deplasare în Statele Unite ale Americii, motivul invocat și de data aceasta fiind același pentru care mai marii din minerit și energie pleacă de ani de zile peste tot prin lume, respectiv cel al atragerii de investitori.

Că investitorii nu au ajuns până acum în Gorj nu e o problemă, important este ca ei să fie căutați și lămuriți că trebuie să vină să facă afaceri pe malul Jiului, Laurențiu Ciurel explicând ieri că listarea la bursă a unui pachet de 15% din acțiunile CEO necesită noi explicații din partea celor care ar putea cumpăra acele acțiuni.

Americanii s-au interesat de soarta acțiunilor pe care le-ar putea cumpăra de la CEO și au aflat că, deși e pe profit, unitatea livrează cărbune în continuare către termocentrale din țară care au datorii neachitate de ani de zile. Asta ar presupune un profit mai mic pentru eventualii investitori, iar Ciurel ar trebui să le explice americanilor cum stă treaba cu blocajul financiar din România, în condițiile în care declară că CEO a avut în 2013 un profit de 300 de milioane de lei, dar și cărbune livrat la termocentrale și neplătit în valoare de peste 770 de milioane, sumă care dacă ar ajunge în conturile unității ar face, evident, profitul și mai mare. „Sunt cereri acolo să venim să explicăm mai bine despre situația companiei. Anul financiar se pare că se încheie în condiții favorabile și trebuie să explicăm tot parcursul anului 2013, cu toate particularitățile lui. Aproape sigur și decembrie a fost o lună pe plus și profitul estimat este de 304 milioane lei. Trebuie să explicăm și în ce măsură putem să recuperăm creanțele de la colaboratori. Asta e marea problemă a investitorilor, că dividendul lui poate fi diminuat la final de an prin astfel de creanțe”, spune Ciurel.

Vizualizări: 172

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: