Ciurel le-a dat speranţe în loc de prime minerilor de ziua lor

Oficialităţile judeţului au ales să meargă ieri la Motru pentru a marca ziua minerului. Prefectul Claudiu Teodorescu, preşedintele CJ Gorj Ion Călinoiu şi directorul CE Oltenia Laurenţiu Ciurel au depus coroane la monumentul închinat sfintei Varvara, ocrotitoarea minerilor. Conform sindicaliştilor de la carierele din zonă, discursul ţinut de managerul CEO le-a dat celor câteva sute de ortaci prezenţi speranţe de mai bine. Ciurel a declarat in presa ca nu va acorda prime si ca salariatii sunt liberi sa apeleze la instanta.

Şefii judeţului au ţinut şi ei să fie prezenţi la evenimentele organizate la Motru de ziua minerului. Acolo au avut loc mai multe manifestări, depuneri de coroane, slujbe religioase şi parastase închinate minerilor care şi-au pierdut viaţa. Prefectul Claudiu Teodorescu i-a îndemnat pe mineri să fie uniţi.“A fost destul de frumos şi m-a încântat faptul că de fiecare dată autorităţile locale, cele sindicale şi administrative nu-i uită pe cei care, sub o formă sau alta, au avut de suferit din urma acestor activităţi, referindu-mă în principal la cei care au murit din cauza accidentelor de muncă. A fost o prezenţă destul de numeroasă, dar important este marcarea acestui moment important, marcarea şi sărbătorirea Sfintei Varvara, cea care trebuie să-i ocrotească şi îi va ocroti în continuare pe mineri. În mesajul pe care l-am adresat, cuvântul de încheiere a fost o trimitere la ceea ce s-a cântat acum câteva zile, de 1 Decembrie, o unitate a tuturor ca să avem rezultate pozitive, ca să putem să avansăm”, a spus prefectul de Gorj, Claudiu Teodorescu.

De parcă ar fi uitat problemele cu care se confruntă minerii din zonă, precum lipsa condiţiilor de muncă, sindicaliştii par să fi fost înduplecaţi de discursul managerului CE Oltenia. „A avut cuvântul şi domnul Ciurel, lângă monument.  A dat explicaţii în ceea ce înseamnă sistemul energetic, pe urmă problemele cu care ne confruntăm şi a dat până la urmă prin cuvântul dânsului speranţă pentru mai bine. Că lucrurile se vor îndrepta şi că va fi bine. Aşa a zis dânsul şi toţi care au luat cuvântul”, a precizat Nelu Roşca.

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: