Ciurel: Management superprofesionist şi ultracorporatist la CEO

Laurenţiu Ciurel, directorul general executiv al CE Oltenia, a explicat într-un interviu acordat unui cotidian regional ce înseamnă managementul corporatist. După ce a povestit cum a fost ales el să conducă CEO, din 200 de candidaţi, Ciurel a sugerat că la societate ar fi un management „superprofesionist“ şi „ultracorporatist“. De ce? Pentru că managementul corporatist are o singură pârghie, reducerea costurilor. Exact ceea ce a făcut conducerea CE Oltenia, explică directorul Ciurel.

„CE Oltenia este o sursă de energie sigură şi ieftină, în opinia noastră“, a declarat directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel. Declaraţia vine în contextul în care doar CE Hunedoara produce mai scump decât Complexul Oltenia. În rest, costurile de producţie ale altor companii sunt sub costul companiei din Gorj. Directorul Ciurel anticipează, pentru 2014, scăderea preţului energiei electrice, reducerea consumului şi creşterea ponderii energiei din surse regenerabile. Din acest moment, compania din Gorj are o singură pârghie: să reducă costurile. „Nu poţi vinde mai bine energie dacă nu reduci costurile de producţie. Energia produsă în CEO, la fel ca şi la alţi producători, nu poate fi ambalată, stocată etc. Spre deosebire de alte mărfuri trebuie să o vinzi în secunda în care o produci“, a explicat Ciurel pentru GdS.

În continuare acesta le-a explicat tuturor celor care nu au înţeles până acum ce trebuie să facă un manager corporatist. La CE Oltenia pare să fie management super-mega-ultra profesionist. „Un management ultracorporatist şi superprofesionist, atâta vreme cât consumul scade, iar numărul producătorilor creşte, nu are decât o singură pârghie pentru a putea vinde: să scadă costurile, să scadă preţul. Pentru ca un client să-l ia de la noi şi nu din altă parte trebuie să-l vindem cu 0,01 lei mai ieftin. Cam asta e cu managementul corporatist. Noi am reuşit menţinerea unui profit rezonabil, în condiţiile scăderii consumului de energie electrică şi a prăbuşirii preţului acesteia în 2013, faţă de 2012“, a declarat acesta.

FORŢĂ

Laurenţiu Ciurel a spus şi cum se numeşte ceea ce s-a întâmplat cu personalul TESA, şi cu salariaţii în general, mutaţi de colo-colo sau niciunde şi tracasaţi luni la rând. Se numeşte: utilizarea raţională a forţei de muncă. „Toate reducerile de costuri s-au realizat fără concedieri de personal, doar prin utilizarea raţională a forţei de muncă şi prin utilizarea eficientă a capacităţilor de producţie“, a mai spus directorul Laurenţiu Ciurel.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: