Ciurel: Minerii din Husnicioara, victime colaterale

Şeful CE Oltenia spune că minerii de la Husnicioara sunt victime colaterale, în situaţia în care sunt de o lună în şomaj tehnic din cauza faptului că Regia Autonomă de Activităţi Nucleare nu a plătit cărbunele cumpărat de la compania din Gorj. „Minerii din Husnicioara chiar sunt victime colaterale a ce s-a întâmplat în ultimii ani la RAAN. Fără discuţie. Până la urmă tot CEO, pentru că toţi suportăm. Noi plătim salarii lună de lună, amortismente la clădiri, plătim investiţii, reparaţii, fără să ne vină înapoi un cent. Practic subvenţionăm activitatea RAAN, 100%“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Directoratul CE Oltenia a prelungit perioada de şomaj cu încă două săptămâni. Problema este şi mai mare cu cât severinenii ar putea îngheţa de frig la iarnă. „Nu mai am ce să le dau de lucru. Eu sper ca acestea să fie ultimele două săptămâni, pentru că dacă nu intrăm în livrări în această săptămână, Severin rămâne fără agent termic în această iarnă. Dacă cei de la casa de insolvenţă nu vin să facem o tranzacţie până cel târziu miercuri, va fi mare problemă pentru Turnu Severin să mai fie încălzit iarna asta“, a spus Ciurel.

„Nu dăm de o lună cărbune la RAAN, până nu vin să semnăm o tranzacţie. Severin mai are câteva mii de tone, pentru funcţionare până vineri“, a încheiat Ciurel, acesta fiind sigur că se va încheia un contract nou cu RAAN.

Vizualizări: 166

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: