Ciurel minte mult şi prost

Ciurel nu doar că este un manager slab, dar şi minte prost. Şi la televizor, şi în comunicate de presă ale companiei. Cel mai rău s-a încurcat în minciunile legate de exportul de cărbune în Serbia. Minte că e o afacere bună, deşi vinde sub preţul de cost al tonei de lignit de la data semnării contractului. Minte că ziariştii care au arătat afacerea făcută în pierdere urmăresc să îi lase pe mineri fără locuri de muncă. Complexul Energetic Oltenia a fost invitat de guvernul sârb să participe la licitaţie şi se ştia că preţul va fi unul bun, câtă vreme carierele din ţara vecină au fost inundate după ploile din vară. Ciurel minte că societatea pe care o conduce nu avea capacitatea de a asigura transportul pe teritoriul a două state.

Presa centrală a preluat ieri subiectul şi l-a forţat oarecum pe ministrul Energiei să mintă că face controale la Complexul Energetic Oltenia. Şi să mintă că Ciurel nu este protejat politic, nici de contractul de manager privat. Menţinerea lui Ciurel în funcţie, după pierderile uriaşe de anul trecut, este un mister pentru presa economică. Nici măcar raţiunile politice nu pot fi înţelese, câtă vreme Ciurel a reuşit săptămână de săptămână să scoată cinci mii de oameni în stradă, care să strige „Jos Ponta!”.

Din păcate, aici, la Gorj, minciunile lui Ciurel nu mai şochează pe nimeni. Ciurel este cel care îi acuza pe ziarişti că inventează concedieri în campania electorală, că el nu va face concedieri în 2015. Acum vrea să dea 3.000 de oameni afară, fără plăţi compensatorii. Ciurel se lăuda anul trecut, în repetate rânduri, că va încheia anul pe pierdere. Deşi balanţele arătau pierderi tot mai mari de la o lună la alta.

Ciurel minte şi pentru că îi ţin isonul ziariştii şi politicienii din Gorj. Dar minte şi pentru că în Gorj nu există instituţii care să îl controleze. Parchetul şi Poliţia s-au pus la dispoziţia lui Ciurel, pentru a le face dosare adversarilor săi, adică liderilor sindicali şi foştilor directori. Când au fost probleme de natură penală ale actualei conduceri, oamenii legii s-au uitat după vrăbii. Ciurel minte şi pentru că prefectul este incapabil, pentru că ITM protejează directorii, nu salariaţii, iar la tribunal se poate aranja orice, câtă vreme fiecare are pe cineva (de) angajat. În concluzie, zic că nu după Ciurel trebuie să dăm cu pietre, ci după toţi cei care sunt plătiţi pentru a-l opri legal pe acesta din distrugerea motorului economiei din Gorj.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: