Ciurel: „Nu ştiu dacă am fost un om providenţial”

Directorul general executiv al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că, dacă ar fi să o ia de la capăt şi ar fi în situaţia de a alege să candideze pentru şefia companiei sau nu, ar merge şi de această dată la concurs. Directorul se întreabă dacă nu cumva a fost omul potrivit la locul potrivit, trimis de Providenţă, la CE Oltenia. Directorul producătorului de energie a avut şi câteva mesaje asemenea celor transmise de PSD: Traian Băsescu a vrut să vândă complexurile din Gorj, dar culmea, spune Ciurel, poate nu era o idee rea.

Laurenţiu Ciurel a fost numit director la CE Oltenia în octombrie 2012, iar în ianuarie 2013 a fost selectat de firma de recrutare Kienbaum să conducă societatea pentru patru ani. După doi ani, Ciurel spune că dacă ar fi să aleagă din nou, ar opta tot pentru participarea la concurs. „Cu siguranţă m-aş duce din nou (n.red- la concurs) pentru că până la urmă nu ştiu dacă am fost un om providenţial, dacă tot ce am făcut a fost sută la sută bine, dar vă spun că am făcut foarte mult bine. Dacă nu luam anumite măsuri compania era în altă situaţie“, a declarat Laurenţiu Ciurel.

Concursul prin care Laurenţiu Ciurel a fost ales a fost contestat de Fondul Proprietatea care acuza apartenenţa politică a acestuia, cât şi faptul că nu toţi potenţialii directori au fost intervievaţi. Pe acest subiect a fost şi un proces, dar Fondul a pierdut la Tribunalul Gorj. Laurenţiu Ciurel a vorbit şi despre cât bine a făcut actualul guvern şi a mers pe discursul PSD. „Această companie a fost creată clar cu scopul de la fi valorificată prin vânzare. Ştiţi că a fost o vizită în Germania a unei delegaţii condusă de preşedinte care a spus că ar fi bucuros să vândă termocentrala Turceni“, a spus directorul CEO. Dar, culmea, Ciurel ar fi de acord cu Traian Băsescu. „Eu nu spun că nu ar fi fost bine. Nu am nimic împotriva privatizării. Nu spun că nu ar fi fost bine şi să ne opunem. Poate într-adevăr soluţia era o privatizare în forţă şi foarte rapidă. Dar, având istoricul celorlalte privatizări, s-a văzut că principala modalitate de a rentabiliza repede au fost concedierile masive“, a mai spus Laurenţiu Ciurel la Acces Tv.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: