Ciurel: Nu sunt pentru listare la bursă în acest moment

Directorul general executiv al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că la acest moment nu este pentru listarea pachetului de 15% din acţiunile companiei. Ciurel crede că procesul de listare ar trebui lungit până când CE Oltenia se va afla pe un trend crescător. Directorul confirmă că situaţia economică a firmei nu este foarte bună, iar prin aceste declaraţii a alungat şi posibilii investitori care se uitau spre compania energetică din Gorj.

CE Oltenia a plătit 300 de mii de euro firmei de consultanţă Swiss Capital pentru a pregăti firma pentru listarea la bursă, procesul urmând să fie demarat în octombrie anul acesta.

Cu toate acestea, Ciurel spune că nu este momentul pentru listare la bursă. Un motiv ar fi şi eventuala fuziune cu părţi din Hidroelectrica. „Un aport de capital şi un IPO în momentul în care vrei să fuzionezi două companii, CE Oltenia şi Hidroelectrica, pare că nu şi-ar mai avea o explicaţie logică, dar părerea mea este că oricum ar fi trebuit gândit în toamnă, când dăm drumul la proces, dacă este sau nu oportună la acest moment de timp o astfel de acţiune. Nu sunt pentru aceasta la acest moment“, a menţionat Ciurel.

Directorul general mai spune că anul acesta va arăta rău pentru CE Oltenia, iar asta nu poate da încredere investitorilor. „Un termen minim cerut pentru listare este trei ani. Anul acesta nu va arăta foarte bine, din punct de vedere al profitului, al investiţiilor, va fi mult mai rău decât anul dinainte şi poate mai rău şi decât 2010, din punct de vedere al cifrelor. Şi atunci nu e momentul pentru că trebuie să fi pe un trend crescător, pentru a da încredere investitorilor, altfel scoţi la vânzare o acţiune cu 10 lei şi o vinzi cu 7 lei“, a declarat directorul CEO.

Întrebat dacă se renunţă la procesul de listare, Ciurel a răspuns că: „De început procesul va începe, dar el va fi prelungit atâta vreme cât este nevoie, ca să acţionăm în momentul când prindem preţul cel mai bun“.

Vizualizări: 248

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: