Ciurel propune amânarea listării CE Oltenia

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, crede că listarea companiei la bursă ar trebui să aibă loc în toamnă, nu în vară, aşa cum au promis autorităţile în faţa Fondului Monetar Internaţional.

În iunie a fost programată listarea la bursă a 15% din acţiunile CE Oltenia, prin aport de capital, dar Ciurel propune amânarea cu câteva luni. El spune că nu sunt mulţi bani pe piaţă pentru a cumpăra acţiuni de la toate cele trei companii pe care statul le privatizează, CE Oltenia, Electrica şi Hidroelectrica. El cere răgaz pentru a schimba puţin cifrele companiei. „IPO este un subiect fierbinte. Noi trebuie să dăm dovadă de toate felurile de transparenţă posibilă. De la relaţia cu acţionarii până la relaţia cu presa. Poate că aglomerarea de listări în luna iunie-iulie, Electrica, Hidroelectrica, suntem şi noi, poate nu este bună, poate ar trebui decalată. Pentru că indiferent ce am spune, noi arătăm cel mai rău din cele trei. Banii pe piaţă sunt tot ăia. Ar trebui să avem o jumătate de an bun ca să venim cu cifre mai bune“, a declarat acesta.

Pe de altă parte, Ciurel a dezvăluit că la întâlnirile cu FMI întrebarea este de ce nu este privatizat majoritar Complexul Oltenia. „Nu o să avem probleme cu FMI. Nu există motivul privatizării. Noi nu suntem comparabili cu Oltchim, CFR Marfă, suntem cam ca musca în lapte. Se trece uşor, toţi se întreabă doar de ce nu o privatizăm de tot. Li se spune de ce şi trecem mai departe“, a mai declarat directorul Ciurel.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: