Ciurel şi Răuţ, chemaţi la Parchet

Directorul general Laurenţiu Ciurel şi directorul de Resurse Umane Ion Răuţ au fost reclamaţi la Parchetul de pe Lângă Judecătoria Târgu Jiu, de către Corneliu Gârjoabă. Acesta spune că Ciurel a făcut un abuz prin reangajarea lui Răuţ, iar directorul de Resurse Umane pentru că nu a plătit companiei nişte bani pe care-i luase ilegal.

Potrivit plângerii pe care Gârjoabă a depus-o la Parchet, lucrurile stau astfel. În 2009, Gârjoabă l-a concediat pe Ion Răuţ din funcţia de director de resurse umane, pe motiv că postul său a fost restructurat. Ca urmare, Răuţ a primit plăţi compensatorii de peste 40.000 de lei. Răuţ a contestat decizia de concediere, obţinând la Tribunalul Gorj anularea deciziei de concediere, însă judecătorii au dispus angajarea lui Răuţ pe postul deţinut anterior. Adică şef Corp de Control al CE Turceni.  Decizia nu a fost definitivă, iar CE Turceni a făcut recurs.

Între timp, Răuţ a revenit pe postul de şef la Corpului de Control, iar Gârjoabă spune că ar fi trebuit să returneze plăţile compensatorii, de 40.000 de lei. După înfiinţarea CE Oltenia, Răuţ a fost promovat director Resurse Umane.

Dar, la o lună după înfiinţarea CE Oltenia, Curtea de Apel admite recursul CE Turceni în sensul respingerii cererii lui Răuţ, decizia fiind irevocabilă. Acum Răuţ era însă angajat al unei noi companii, dar la CE Rovinari, unde Laurenţiu Ciurel era director, ulterior fiind promovat la Resurse Umane.

Gârjoabă le scrie procurorilor că Laurenţiu Ciurel a încălcat o decizie judecătorească şi a contribuit la prejudicierea companiei cu 40.000 de lei.

ACUZAŢII, ACUZAŢII

Gârjoabă spune că Răuţ a mai produs un prejudiciu CE Oltenia în 2007, pe vremea când era director de resurse umane. A încasat 91.000 de lei primă de performanţă pe 2007, deşi fusese numit în luna iunie a aceluiaşi an. Până în iunie, Gârjoabă fusese director câştigând în instanţă jumătate din suma plătită de companie lui Răuţ, dar cel din urmă nu a dat înapoi diferenţa de 47.500 de lei.

CE SPUNE CEO

Pandurul a publicat recent un articol pe această temă solicitând atunci un punct de vedere de la CEO. Iată răspunsul: „Sucursala Turceni a Complexului Energetic Oltenia nu a depus recurs în litigiul cu domnul Răuţ Ion. Recursul a fost depus de fostul Complex Energetic Turceni. Decizia instanţei nu statuează nici un fel de obligaţie în sarcina CE Oltenia. Este de precizat că, la comunicarea acestei decizii, domnul Răuţ Ion fusese promovat în funcţia de director Resurse Umane la CE Oltenia, în temeiul unui nou contract individual de muncă încheiat cu o unitate nou înfiinţată“.

Vizualizări: 331

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: