Ciurel ştie cine va fi directorul CE Oltenia

Laurenţiu Ciurel ştie pe cine va desemna Ministerul Economiei director general executiv al Complexului Energetic Oltenia, după selecţia făcută de firma Kienbaum. Cel mai probabil, în scurt timp se va da publicităţii numele acestuia, când vom afla că firma Kienbaum, cea care a fost plătită cu zeci de mii de euro pentru identificarea unui manager privat pentru CEO, a găsit că CV-ul lui Laurenţiu Ciurel este impresionat şi că, acesta şi numai aceasta, trebuie să conducă în continuare compania.

Pandurul a solicitat informaţii pe Legea 544, privind accesul liber la informaţii publice, de la Ministerul Economiei, referitor la Consiliul de Supraveghere şi numirea directorului general la CEO şi nu a primit până acum nici un răspuns. Nu ne rămâne decât să interpretăm micile declaraţii pe care cu greu le obţinem. Şefa firmei Kienbaum România, care se ocupă de selectarea membrilor Consiliului de Supraveghere şi a managerului, Loreda Dragomir Teodorescu, a fost singura persoană care oferea informaţii despre acest proces important pentru judeţul nostru. Până acum trei săptămâni! Ultima informaţie dată a fost aceea că firma Kienbaum a trimis la Ministerul Economiei o listă scurtă, cu 12 nume, pentru Consiliul Supraveghere al CEO.

Ziarul Pandurul a făcut solicitare la Ministerul Economiei şi la CEO pentru aflarea numelor de pe listă. CEO a transmis că nu ştie, iar de la Minister nu am primit niciun răspuns.

Contactată telefonic, Loreda Teodorescu a menţionat că nu este abilitată să dea informaţii. Ieri, Loreda Dragomir Teodorescu a declarat din nou că nu mai are voie să dea declaraţii presei, dar întrebările pot fi adresate „domnului Ciurel, Ministerului Economiei sau OPSPI (n.red-Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie“.

Sperăm ca Loreda Teodorescu, cea care a răspuns întrebărilor jurnaliştilor din Gorj, realizând importanţa subiectului pentru judeţul nostru, nu va fi sancţionată pentru această ultimă declaraţie.

UN ŞEF CU PROFIT

În campania electorală, premierul ales deputat de Târgu Jiu, Victor Ponta, a declarat că nu trebuie schimbată conducerea la CEO în condiţiile în care această companie are profit. Pe scurt, managementul privat se impunea în cazul în care societatea avea probleme financiare şi numai o minte din străinătate putea rezolva situaţia.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: