Ciurel, ultimul ales dintre „vicii” PSD Gorj

Fostul director general al Complexului Energetic Rovinari, Laurenţiu Ciurel, a fost ales ieri în conferinţa judeţeană a PSD Gorj, vicepreşedinte al filialei, el înscriindu-se în partid în toamna anului trecut. Ciurel a avut cele mai mari emoţii la numărarea voturilor, el fiind ultimul dintre cei 15 vicepreşedinţi ai PSD Gorj aleşi, deşi şi până acum ocupa interimar funcţia de vicepreşedinte, la începutul anului fiind numit de către conducerea filialei pe un post vacant. Biroul Executiv al PSD Gorj a aprobat atunci o derogare pentru Ciurel, datorită vechimii în partid acesta neputând ocupa o asemenea funcţie decât cu o aprobare extra-statutară.

Ciurel a fost ales vicepreşedinte în condiţiile în care a beneficiat de sprijinul direct al lui Victor Ponta, legătura dintre cei doi cimentându-se în anii 2007-2008, deputatul fiind atunci preşedintele echipei de baschet patronată de CE Rovinari, prezenţa lui acolo neavând „nicio legătură” cu funcţia de senior-partner la casa de avocatură Şova, cea care a derulat contracte de miliarde de lei vechi cu aceiaşi unitate economică în aceiaşi perioadă.

O aprobare de derogare de la statut a fost dată la începutul anului şi pentru omul de afaceri Ionică Bebe Viorel, fost membru PDL, ales şi el ieri ca vicepreşedinte al PSD Gorj. La începutul anului a fost numit interimar ca vicepreşedinte şi primarul din Baia de Fier, Constantin Mihuţescu nemaifiind validat ieri de către colegii săi, oricât de domiciliat ar fi Ponta în comuna condusă de el.  Pe funcţii similare au mai fost aleşi senatorul Toni Greblă şi deputatul Vasile Popeangă, deputatul Mugurel Surupăceanu refuzând să candideze pentru vreo funcţie de conducere în organizaţie.

Primarul municipiului Motru, Dorin Hanu, fost membru PRM până în anul 2008, a fost ales, de asemenea, ieri, vicepreşedinte al PSD Gorj, pe primul loc, el având 131 de voturi.  Primarii Ion Ciocea şi Marian Rotaru au devenit şi ei vicepreşedinţi ai organizaţiei, dar, după caz, cu mai puţine voturi decât consilierii judeţeni Puiu Diaconescu, Corneliu Popescu, Ciprian Florescu, Vasile Râbu, Alecu Drăgoi şi Andrei Maioreanu. Pe lista de vicepreşedinţi se regăsesc şi Alin Văcaru, cel care în 2008 a demisionat din partid pentru a candida ca independent la consiliul local, dar şi fostul deputat Scarlat Iriza.

Alegerile din cadrul PSD Gorj au dus ieri şi la realegerea lui Florin Cârciumaru, primar al municipiului Târgu Jiu, ca şef al organizaţiei, acesta fiind votat la scenă deschisă, cu mâna pe sus de către toată sala. La fel au stat lucrurile şi în cazul lui Ion Călinoiu, validat şi el ca preşedinte executiv, trezorierul Gabriel Sanda şi secretarul Gheorghe Milosteanu fiind la fel de singuri pe funcţiile pe care au candidat ca şi şeful organizaţiei judeţene.

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: