Ciurel vrea să-l dea pe Mitrescu afară de la negocieri

Directorul general al CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat, ieri, că administraţia îşi rezervă dreptul de a selecta sindicaliştii cu care să negocieze. Liderul de sindicat Constantin Mitrescu i-a dat replică şi a spus că şi sindicatele ar vrea să negocieze cu alt director, dar pentru că nu se poate sunt de acord să discute cu oricine în favoarea minerilor şi energeticienilor.

Administraţia profită de scandalul înregistrărilor şi doreşte să scape de unii lideri de sindicat din Comisia Paritară. S-au încălcat clauze de confidentialitate. Imi rezerv dreptul pentru a alege liderii cu care discut, a spus Ciurel. Cel vizat pentru excludere din comisie este chiar Constantin Mitrescu. Înregistrările, care nu au fost făcute de Mitrescu, au arătat că liderul pune probleme în discuţiile cu administraţia. Ciurel a declarat că cel care a făcut înregistrarea este liderul Constantin Mitrescu, sugerând că va cere eliminarea acestuia din comisie. Mitrescu i-a răspuns directorului Ciurel: „Şi noi am vrea să negociem cu alţi directori, dar nu putem, aşa că încercăm să negociem cu aceştia. Probabil că domnul Ciurel şi-ar dori să nu mai fiu la negocieri. Eu am susţinut mereu drepturile salariaţilor pe care-i reprezint. Cât despre înregistrare, am mai spus că nu am făcut-o eu“, a spus Mitrescu, fiind sigur că administraţia cunoaşte autorul înregistrării.

Cert este că înregistrările din Comisia Paritară, publicate de Pandurul, au făcut vâlvă printre sindicalişti şi administraţie.

COMISIE

După eşecul ultimei discuţii dintre sindicate şi administraţie, FNME a desemnat trei persoane care să stabilească o nouă întâlnire cu conducerea CEO. Sindicatele cer în continuare renunţarea la cele două zile de fără plată şi acordarea unei prime de Crăciun.

GLUME?

La o emisiune la un post local de televiziune a fost intens comentată înregistrarea postată de Pandurul. La un moment dat, vicepreşedintele PSD Târgu Jiu, Gheorghe Pecingină, a făcut o glumă. O glumă bună. „A înregistrat Ion Răuţ şi a dat-o la Pandurul“, a spus el. El a mai spus că din informaţiile sale, înregistrarea s-a făcut pentru a pune „în evidenţă“ anumiţi lideri de sindicat.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: