Ciurel zice că pierderea de 700 de milioane de lei este „contabilă“

CE Oltenia a încheiat 2013 pe profit „strict contabil“, pentru că banii proveneau din diferenţele de curs valutar, iar în 2014 compania condusă de Laurenţiu Ciurel a terminat anul pe pierdere „contabilă“. Laurenţiu Ciurel, directorul general al CE Oltenia, mai spune că pierderea de 700 de milioane de lei reprezintă de fapt provizioane. Deşi documentele sunt clare şi scrie negru pe alb că este o pierdere uriaşă pe 2014, Ciurel minte şi zice că a avut câştiguri din exploatare. Mai mult, acesta declară la radio că a avut „pierdere contabilă“. Despre pierderile de la CEO, prefectul Alin Văcaru spune că nu ştie, liderul PSD Florin Cârciumaru spune că există o explicaţie, iar liderii sindicali sunt îngrijoraţi că se va ajunge la faliment.

CE Oltenia a înregistrat o pierdere de 700 de milioane de lei, deşi directorul general Laurenţiu Ciurel spunea că va ieşi pe profit. Acum spune că a zis din decembrie că va fi pe pierdere. „Eu am anunţat în luna decembrie că vom proviziona în acest an, pentru că nu mai avem ce face, toate creanţa, adică toate datoriile. Datorită faptului că în anul 2014 au intrat în faliment sau insolvenţă posibilitatea de a mai încasa această creanţă a scăzut vertiginos şi atunci trebuie să provizionezi această datorie. Îmi afectează rezultatul operaţional, care a fost pe plus. Diferenţa e de aproape 10 milioane de euro. (...) Pierderea este strict contabilă“, a declarat Ciurel la Radio Infinit. Prefectul de Gorj Alin Văcaru spune că la CEO nu sunt probleme pentru că nu i-a zis cineva dacă ar fi fost. Asta deşi 2.000 de oameni sunt în preaviz. „Eu consider că la CEO nu sunt probleme. Sunt convins că atunci când vor fi probleme domnul Ciurel îmi va cere ajutorul pentru a încerca să-l ajut pe partea guvernamentală, să găsim soluţii la Guvern. Întrucât nu mi s-a cerut acest sprijin, consider că nu sunt probleme. Mă voi întâlni cu domnul Ciurel şi-l voi întreba ceea ce se întâmplă concret”, a declarat Alin Văcaru, prefectul judeţului Gorj. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, susţinător al lui Ciurel, a declarat ieri că nu poate comenta pentru că nu a văzut bilanţul, dar crede că directorul CEO are o explicaţie. „Nu pot să comentez pierderile CEO pentru că nu sunt în posesia unui document oficial. Cel mai indicat să comenteze acest lucru este domnul Ciurel şi echipa de lângă dânsul. Sunt sigur că dumnealor vor ieşi în aceste zile în mass-media şi vor demonta acuzele aduse de cei de la alte partide. Sunt sigur că domnul director Ciurel are o explicaţie”, a declarat Florin Cârciumaru, preşedintele PSD Gorj.

COMUNICAT

Federaţia Naţională Mine Energie (FNME) a remis un comunicat de presă prin care îşi exprimă îngrijorarea cu privire la pierderile de 700 de milioane de lei înregistrate de CE Oltenia, sub conducerea lui Laurenţiu Ciurel. Liderii FNME cred că motivele pentru care s-a ajuns aici sunt: managementul defectuos, susţinut de PSD, şi politicile guvernului Victor Ponta, ce au condus la scăderea consumului de energie. „Guvernanţi, opriţi distrugerea economică a judeţului Gorj“, au încheiat cei de la FNME.

Vizualizări: 170

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: