Minerii şi energeticienii nu au voie cu familia la Săcelu

Angajaţii CE Oltenia care vor solicita bilet de tratament la Baza de la Săcelu trebuie să ştie că nu vor putea merge însoţiţi de familie. O veste bună este că salariaţii complexului nu vor mai plăti 10% din valoarea biletului, dar vor suporta impozitul de 16%. Pentru că sindicatele şi administraţia au căzut de acord în privinţa scăderii perioadei de tratament de la 10 zile la 7 pentru ca mai mulţi salariaţi să beneficieze de acest tratament, la baza de la Săcelu se vor face programări până în toamnă. Angajaţii vor sta câte doi în cameră.

Circa 2.000 de salariaţi ai CE Oltenia vor putea beneficia de tratament la baza de la Săcelu după ce administraţia şi sindicatele au convenit asupra micşorării perioadei de tratament. Intrările în staţiune se vor face începând cu luna iunie, iar CEO va suporta întreaga valoare a sejurului, adică circa 1.200 de lei de persoană, spune şeful Direcţiei de Relaţii cu Comunitatea, Ion Ruşeţ. Administraţia a pus însă noi condiţii ce ar putea determina salariaţii să nu solicite această facilitate. „Am aprobat Regulamentul. Începând din data de 2 iunie până în luna septembrie serii de 7 zile pentru toţi salariaţii care solicită acest lucru pe baza recomandărilor medicale făcute de medicul specialist sau de medicul de întreprindere. Este valabil în limita locurilor disponibile. Nu mai pot să meargă cu familia, se poate crea un disconfort, dar nici nu mai plătesc cota de 10%, plătesc doar impozitul pentru această facilitate, de 16%”, a declarat Ion Ruşeţ. Cât despre problema celor care suferă de boli care nu pot fi tratate la Săcelu, administraţia ridică din umeri. „Pentru anul 2015, aşa cum am negociat cu sindicatele la negocierea din martie, nu sunt prevăzute sume pentru aceste tratamente”, a mai spus Ruşeţ.

„Dacă s-a micşorat o să intre ceva mai mulţi salariaţi dar nu se rezolvă problema cu tratamentul. Nu poţi să faci tratament în 7 zile. Exclus. O să stea şi câte doi în cameră. Până anul trecut puteau să meargă şi cu familia, 50% suporta soţul sau soţia iar acum sunt decât pentru salariaţi”

Dan Pârvulescu, lider sindical

     

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: