Ciuruiţi de Asesoft...din nou !

Energia nu scapă nici în ruptul capului de coșmarul numit Asesoft Ploiești. După ce i-au eliminat din Cupă la startul sezonului, vicecampionii României i-au bătut pe gorjeni și în campionat chiar la Târgu Jiu. Trupa lui Nikolic s-a ținut bine timp de 3 sferturi din meci dar pe final ploieștenii s-au impus la 15 puncte diferență, scor 61 la 76.

Energia – Asesoft Ploiești    61-76 (17-22, 13-16, 12-14, 19-24), Sala Sporturilor din Tg-Jiu, spectatori: 800.

Energia: Gliga (0), Kabengele (12), Darby (16), Oluic (4), Fields (14), Giles (11), Nikolic (0), Guțoaia (4), Alionescu (0). Antrenor: Slobodan Nikolic.

CSU Ploiești: Dzambic (4), Szijarto (9), Burlacu (10), Albijanic (13), Jones (20), Căpușan (12), Vlahovic (8). Antrenor: Vladimir Arnautovic.

Un nou eșec pentru Energia

Energia nu găseşte defel antidotul împotriva ”virusului” Asesoft. După ce în Cupă s-au distrat cu Energia, ploieştenii au câştigat la Tg Jiu şi în campionat. Ce-i drept, ceva mai dificil. Fără Steffel şi Mocanu, ambii accidentaţi, Energia s-a ţinut bine prima repriză la capătul căreia tabela indica un scor de baschet feminin, 30 la 38! Gorjenii chiar s-au apropiat apoi la un singur punct de vicecampioni dar a fost doar un foc de paie. Căpuşan, Burlacu şi Jones au apăsat pedala de acceleraţie în ultimele minute, s-au distanţat la 20 de puncte şi s-au impus în final cu 76 la 61. ”A fost o seară prostă în ofensivă cu toate că am început bine sfertul doi. La scorul de 38-36 pentru oaspeți, echipa parcă s-a oprit să mai joace. Nu înțeleg unele decizii ale jucătorilor în momentul în care au aruncat la coș. Am jucat 25 de minute bine, am practicat un baschet corect. La scorul de 36-38, dacă aveam câteva blocaje bune, alta era soarta meciului, dar Stefan și Fields nu au aruncat așa cum trebuie de la trei puncte. După acea perioadă, în doar cinci minute totul s-a treminat. Se pare că această echipă are misiunea de a doborî  câte un record negativ la fiecare meci, pentru că în ultimele 20 de minute am avut doar o singură aruncare liberă marcată”, a spus Nikolic la finalul unei noi seri dezamăgitoare pentru fanii Energiei.

Târgu Jiu, deplasarea favorită a Asesoftului

Vicecampionii de la Asesoft vin mereu cu plăcere la Târgu Jiu. Aici au câştigat ori de câte ori au avut nevoie şi au pus mâna şi pe o Cupă a României în urmă cu 2 sezoane. ”Se pare că ne priiește aici, am pierdut doar o dată anul trecut și atunci nu conta. M-am așteptat la un meci greu, nu a fost ușor. Echipele adverse joacă împotriva noastră fară presiune. Dacă adversarul căștigă e perfect pentru ei, dacă pierd nu este o mare problemă. Nu pot să ma pronunț asupra Energiei din punct de vedere al jocului, pentru că Energia a jucat în această partidă fără doi oameni  importanți, fară cei doi pivoți de bază, Steffel și Mocanu. Sper să își revină și să evolueze în meciuri importante pentru echipa dumneavoastră, cum ar fi meciul cu CSM București”, a spus și Vladimir Arnautovic, antrenorul celor de la Asesoft.

0 puncte a reușit Stefan Nikolic în 27 de minute pe teren!

16 puncte a înscris Darby, cel mai bun marcator al gorjenilor

”Dacă nu venea Darby, cred că pierdeam acest meci la 30-40 de puncte diferență, dar și el are de recuperat din punct de vedere fizic, se va pune la punct cu pregătirea fizică și odată cu revenirea lui și a celor accidentați, Energia va arăta altfel.”      

Slobodan Nikolic, antrenor Energia

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: