CJA Gorj, în topul arbitrajului românesc

Gorjul a ajuns unul dintre judeţele fruntaşe în ceea ce priveşte activitatea de arbitraj de fotbal. Acest aspect a fost remarcat ieri de fostul arbitru internaţional Constantin Zotta, actualmente membru în Comitetul Executiv al FRF şi reprezentant al Comisiei centrale de Arbitri desemnat să participe la Târgu Jiu la întâlnirea cu reprezentanţii a patru judeţe din Zona Olteniei.

Gorjul a devenit de puţin  timp un judeţ fruntaş pe harta arbitrajului din România. De la un judeţ care avea doar 2-3 arbitri divizionari şi un număr destul de mic de arbitrii tineri la nivel local, judeţul Gorj a ajuns acum la 12  arbitrii divizionari şi peste 30 care au promovat categoria I, majoritatea cu mari şanse de a promova în lotul divizionar. Acest aspect a contat foarte mult atunci când la nivel central s-a luat decizia de a stabili la Târgu Jiu Centrul Zonal pentru dezvoltarea arbitrajului. Faptul că s-a muncit mult în ceea ce priveşte arbitrajul la nivelul judeţului Gorj în ultimul timp a fost apreciat şi de fostul preşedinte al arbitrilor, Mihai Prunariu, actualmente preşedinte al AJF. „Faptul că la Târgu Jiu este Centrul zonal de pregătire pentru implementarea şi semnarea convenţiei cu UEFA este meritul Comisiei Judeţene de Arbitri care a făcut lucruri bune”, a declarat preşedintele Prunariu  precizând că activitatea de formare de arbitri continuă şi este în creştere: „Urmărim să creştem cât mai mulţi arbitrii pe care să-i promovăm la nivel central. Valoarea lor este dată în primul rând de munca acestei Comisii. Cred că lucrurile vor evolua în continuare ascendent şi vom reuşi astfel şi o promovare a judeţului Gorj. Deşi suntem un judeţ mic, suntem acum în topul judeţelor din punct de vedere al arbitrajelor”.  

Preşedintele Comisiei de Arbitri Gorj, Cosmin Tutunaru, a precizat că în Gorj s-a ajuns la peste 150 de arbitri, în condiţiile în care anii trecuţi numărul era destul de redus şi aceştia nu făceau faţă numărului mare de meciuri. O nouă generaţie de arbitri stagiari va ieşi în primăvara aceasta de pe băncile cursurilor organizate de AJF Gorj, iar principala preocupare a comisiei judeţene trebuie să fie o mai bună instruire a lor dar şi menţinerea lor în activitate, Tutunaru precizând că pierderea interesului faţă de arbitraj e cea mai mare problemă cu care s-a confruntat în ultimii ani.

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: