CJAS Gorj a dat banii de salarii pentru medicii din Sadu

Spitalele din judeţul Gorj au primit în cele din urmă fonduri suplimentare de la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj pentru a asigura salariile personalului medical primit prin redistribuire. Cei mai mulţi bani au ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, aproape două miliarde 583 de milioane, acesta fiind şi cel care a primit cele mai multe cadre medicale de la spitalul orăşenesc Bumbeşti Jiu. Conducerea spitalului spune că toţi salariaţii şi-au primit deja banii încă de pe data de 16 mai.

CJAS Gorj a suplimentat fondul de salarii al spitalelor care au primit personal medical redistribuit. Astfel, Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu a primit banii reprezentând salariile pe luna trecută a celor 55 de cadre medicale venite prin redistribuire de la Spitalul din Bumbeşti Jiu. Conducerea spitalului, care de altfel era îngrijorată că nu va avea bani să suporte şi salariile medicilor noi veniţi, răsuflă acum uşurată şi spune că banii au intrat pe cardurile salariaţilor încă de pe 16 mai. „Salariile s-au dat integral, la fel şi tichetele de masă. S-a dat suma necesară care să acopere salariile medicilor şi personalului medical venit de la Sadu”, a declarat Constantin Pălivan, directorul medical al Spitalului Judeţean.

Spitalul din Motru nu a primit nici un ban

În total, CJAS Gorj a alocat trei miliarde 460 de milioane pentru suplimentarea sumelor personalului medical redistribuit. Astfel, spitalul orăşenesc Rovinari a primit sume suplimentare în valoare de 310 milioane, urmat fiind de spitalul din Târgu Cărbuneşti cu 299 milioane de lei. Spitalul Orăşenesc Novaci a primit cei mai puţin bani, 95 de milioane în timp ce Spitalul de Pneumoftiziologie de la Dobriţa a primit 170 de milioane. „În total, CJAS Gorj a alocat trei miliarde 460 de milioane, sume suplimentare pentru asigurarea salariilor pe o lună a personalului redistribuit. Spitalul din Motru nu a primit nici un leu pentru că nu a avut personal redistribuit”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: