CJAS Gorj apelează la fondul de rezervă pentru spitale

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Gorj va debloca săptămâna viitoare fondul de rezervă pentru a asigura spitalelor banii necesari pentru funcționare. Potrivit directorului economic al casei, Cosma Dumitrescu, instituția apelează în fiecare an la fondul de rezervă dar mai ales atunci când rectificarea bugetară întârzie să apară. Spitalele vor primi bani cât să acopere salariile medicilor pe octombrie.

Fondul de rezervă se constituie anual la începutul contractării după care se distribuie în funcție de indicatorii pe care îi împlinește fiecare spital în parte. Potrivit directorului economic al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu, este vorba de o sumă mai mică în raport cu rectificarea, însă suma respectivă le va asigura buna funcționare numai luna aceasta. „Fondul de rezervă se constituie din 5% din fondul alocat asistenței medicale spitalicești. Așadar, 5% din 855. 550 de miliarde cât reprezintă asistența medicală, fac 42.527 de miliarde la care se adaugă 1% pentru ATI, adică 8. 505 miliarde. În total, fondul de rezervă este de 51. 033 de miliarde. Acest fond va fi deblocat săptămâna viitoare și redistribuit spitalelor în funcție de indicatorii fiecăruia”, a declarat Cosma Dumitrescu, directorul economic al CJAS Gorj.

Conducerea CJAS Gorj speră ca rectificarea bugetară să ajungă în Gorj cel târziu la sfârșitul lunii pentru că în caz contrar, spitalele rămân descoperite pe ultimele două luni ale anului. „Obligatoriu spre sfârșitul lunii. Din fondul de rezervă le va reveni o sumă mai mica, doar pentru octombrie. Pe noiembrie și decembrie sunt descoperite total”, a adăugat Dumitrescu.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: