Clanul Chimiţă, după gratii!

Cei doi bărbaţi de etnie romă din Târgu Jiu, reținuți săptămâna trecută într-un dosar penal de şantaj şi cămătărie, unul dintre ei fiind prins în flagrant chiar la mall-ul din oraş, au petrecut Ziua Națională în spatele gratiilor, după ce Judecătoria a emis pe numele lor mandate de arestare preventivă, măsură care a fost însă contestată de către inculpaţi. Ambii vor afla azi dacă le este admisă sau nu contestaţia, Tribunalul Gorj urmând să dea un verdict în acest sens.

În cazul lui Marin Dănuț mandatul a fost pus în executare la câteva ore de la luarea deciziei de către instanța de judecată. Bărbatul se urcase într-un tren pentru a fugi în străinătate, fiind depistat de polițiști și vameși tocmai în vama Curtici, când voia să treacă frontiera. El a fost însă încătușat și adus la Târgu Jiu. Un al treilea bărbat, Marin Gheorghe, zis Fane, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, după ce a declarat că o armă găsită de anchetatori la perchezițiile făcute acasă la aceștia i-ar aparține. Arma era deținută ilegal, iar Fane s-a ales cu dosar penal.

Chimiță tatăl și fiul sunt acuzați de comiterea a câte trei infracțiuni de șantaj și cămătărie, după ce au fost prinși în urma unui denunț depus împotriva lor. Una dintre victime s-a plâns că ajunsese să plătească de câteva ori suma împrumutată de bani, polițiștii procedând la organizarea unui flagrant. Acesta a avut loc în sala de jocuri de la mall întrucât aici erau racolați clienții. Chimiță se oferea să îi ajute cu bani pe cei care pierdeau sumele pe care le aveau cu ei de acasă, iar ulterior le solicita datornicilor săi restituirea împrumutului cu dobânzi de 4-500%.

Vizualizări: 253

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: