"Clarvăzătoare", în arestul poliţiei

Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au identificat şi reţinut o femeie de 46 de ani, suspectată că profitând de naivitatea şi neatenţia unei târgujience, pe care o abordase sub pretextul că „are farmece făcute”, i-a substituit acesteia bijuteriile „descântate”, cu bucăţele de hârtie.

În după-amiaza zilei de luni, 26 martie a.c., la ora 16:02, Poliţia municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată prin apelul de urgenţă 112 de către o târgujiancă de 35 ani, despre faptul că aflându-se în Parcul „Coloana Infinitului” din municipiu, a fost înşelată de o „clarvăzătoare” care i-a substituit verigheta şi un inel din aur cu bucăţele de hârtie.

Partea vătămată a relatat că a fost abordată de către o persoană de sex feminin, sub pretextul că este „clarvăzătoare”. Aceasta i-a precizat că „are făcute farmece” şi pentru a o ajuta, trebuie să pună bijuteriile pe care le are asupra sa, un inel cu piatră preţioasă şi verigheta din aur, într-un ziar, pentru a i le „descânta”.

La scurt timp, părţii vătămate i-a fost restituită o bucată de ziar împăturită, cu precizarea că „farmecele vor dispărea doar dacă o va deschide după 15 minute”. Ulterior, târgujianca a constatat că a fost victima unei înşelătorii, bijuteriile din interiorul ziarului, fiindu-i substituite cu bucăţele de hârtie.

De asemenea, partea vătămată a relatat că suspecta a plecat cu un autoturism înmatriculat în judeţul Argeş, pe DN 67, spre comuna Scoarţa. În urma datelor obţinute de la partea vătămată, poliţiştii au organizat un filtru rutier în pe DN 67. După aproximativ 15 minute de l a sesizare, pe raza comunei Scoarţa, poliţiştii din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Târgu-Cărbuneşti au oprit autoturismul indicat de partea vătămată. În interior au fost identificaţi suspecta M.M., de 46 ani şi un bărbat, M.M., de 48 ani, ambii din comuna Merişani, judeţul Argeş.

Cele două persoane au fost preluate de poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale şi conduse la sediul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu pentru continuarea cercetărilor. Cu această ocazie, la controlul corporal sumar efectuat, asupra suspectei au fost găsite bijuteriile sustrase, acestea fiind restituite părţii vătămate.

Urmare a probatoriului administrat, pe numele suspectei M.M. a fost emisă ordonanţă de reţinere pe timp de 24 de ore pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune. Suspecta a fost introdusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al I.P.J. Gorj, urmând ca astăzi, 27 martie a.c., să fie prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă pentrulămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare a suspectei.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: