Clasă de liceu, cu site propriu şi elevi plini de iniţiativă

Elevii clasei a XI-a E din Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” şi-au creat singuri o pagină de Internet pe care postează tot ce le trece prin cap. Elevii se pot mândri că au fost primii din oraş care au avut această iniţiativă.

Elevii clasei a XI-a E din cadrul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu” au vrut să fie peste conducerea liceului şi au creat un site numai al lor unde postează toate activităţile pe care le organizează atât ei cât şi liceul. Ideea este cu atât mai interesantă cu cât liceul are deja un site oficial însă se pare că elevii au vrut să fie primii din oraş care au realizat un site pentru clasa lor. „Eu am fost de acord cu ideea lor de a avea un site separat de al nostru şi este o acţiune pe care o încurajăm, ei sunt şi o clasă care se implică în diverse activităţi şi cine ştie dacă se dovedesc a fi mai buni decât cei care ne fac nouă site-ul acum poate o să-i băgăm în echipa de redactare”, a declarat Gheorghe Nichifor, directorul Colegiului Naţional „Ecaterina Teodoroiu”.

Site-ul elevilor, mai vizitat decât cel al liceului

Site-ul este destul de complex putând fi văzuţi toţi membrii clasei, profesorii care predau la clasă, sondaje, anunţuri de evenimente dar şi comment-urile celorlalţi colegi ai acestora care au un punct de vedere. „Noi am vrut să fim cât mai originali, aveam mai multe opţiuni cum ar fi fost gen Hi5 dar asta întâlnim la majoritatea elevilor motiv pentru care ne-am hotărât să creăm acest site şi să le dăm celorlalţi posibilitatea să ne cunoască mai mult şi au şi ocazia să spună ce nu le convine din liceu”, a declarat Alexandru Lucian Resteanu, administrator site.

Cei aproximativ 30 de elevi ai clasei au sprijinit întru-totul ideea ba chiar au vrut ceva şi mai complex dar s-au limitat din cauza costului pe care îl presupune crearea unui site. Mulţi dintre ei chiar scriu mici articole care apar ulterior pe site şi susţin că o fac cu pasiune. „Ideea ni s-a părut genială, noi chiar ne ocupăm de el şi suntem mulţumiţi pentru că avem mulţi vizitatori, mai şi scriem acolo, profesorii ne susţin şi ei şi suntem mulţumiţi că ne sunt recunoscute meritele”, a declarat Mădălina Andreea Grosu, şefa clasei.

Realizarea site-ului este pe de altă parte şi un test de verificare a cunoştinţelor fiind o clasă de matematică-informatică, acesta reprezentând doar primul pas spre perfecţionare.

Elevii nu sunt la prima acţiune de acest fel ei fiind implicaţi în majoritatea acţiunilor ce se desfăşoară în cadrul liceului şi tot ei au fost cei care au organizat campionatul de fotbal feminin ce se desfăşoară le nivelul liceului.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: