Clasa pregătitoare creează probleme

Clasa pregătitoare le dă mari bătăi de cap dascălilor si directorilor de şcoli. Sălile de clasă nu sunt mobilate, cadrele didactice abia acum sunt instruite, iar noul an şcolar bate la uşă. Nici părinţii nu sunt mulţumiţi de aceste clase pregătitoare, pentru că în multe unităţi de învăţământ elevii vor învăţa simultan.

Clasa pregătitoare va da peste cap învăţământul primar. De exemplu, în comuna Schela această clasă zero creează o serie de probleme pentru că aici elevii învaţă la simultan şi în felul acesta nu se va atinge rezultatul scontat. “ Este greu cu această clasă pregătitoare, pentru că trebuie să lucrăm la nivele diferite.  Elevii din clasa pregătitoare au un fel de activităţi, iar cei de la şcoală se lucrează la un lat nivel”, a declarat Camelia Cialâcu, director Şcoala Generală din Schela.

Mobilierul e pe drum

La şcoala din Turcineşti, mobilierul micuţilor nu a ajuns încă, deşi mai sunt câteva săptămâni până la începerea anului şcolar. “ Nu am primit mobilierul pentru clasa pregătitoare. Noi în rest suntem pregătiţi. Am înţeles că va ajunge până la începerea şcolilor”, a declarat Grigore Hortopan, directorul şcolii din Turcineşti  

Cursurile de formare pentru clasa pregătitoare au început deja şi, cel mai probabil, cadrele didactice vor fi pregătite să-şi primească micuţii.

Părinţii au şi ei nemulţumiri. “Nu suntem de acord cu această clasă pregătitoare. Fac acelaşi lucru ca la grădiniţă. Copiii au de pierdut şi cred că se ocupau mai bine de ei la grădiniţă şi apoi se duceau în clasa întâi”, a spus un părinte din Turcineşti.

Anul şcolar începe  pe 10 septembrie , iar la nivelul judeţului Gorj sunt 2039 elevi înscrişi pentru clasa pregătitoare.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: