Clasamentul neoficial care plasează Pandurii pe primul loc

Pandurii Târgu Jiu intră în play-off cu un avantaj moral. A fost cea mai bună dintre cele şase echipe calificate, dacă luăm în considerare doar meciurile jucate între ele în sezonul regulat.

Chiar dacă în clasamentul oficial al Ligii I, după încheierea sezonului regulat, Pandurii ocupă un loc trei, într-un clasament neoficial între primele şase echipe care s-au calificat în play-off, Pandurii se află pe locul I. Această clasare nu este o surpriză pentru că Pandurii au fost constant în top din acest punct de vedere, reuşind să se impună în faţa adversarilor consideraţi mai bine cotaţi atât prin prisma poziţiei din clasament cât şi a tradiţiei în fotbal.

Doar în cinci meciuri din cele 26 ale sezonului regulat Pandurii au cedat toate cele trei puncte, alte opt încheindu-se la egalitate iar celelalte 13 partide fiind câştigate de Pandurii.

Timp de aproximativ două luni, cele şase echipe calificate în play-off, Astra, Dinamo, Pandurii, FC Viitorul, Steaua şi ASA Târgu Mureş, vor disputa câte zece partide în urma cărora se va stabili echipa campioană şi vicecampioana din acest sezon, care vor evolua în Champions League, restul formaţiilor din play-off, care îndeplinesc criteriile obligatorii impuse de UEFA, urmând să participe în Europa League. Pandurii ocupă locul trei, dar se află pe o poziţie ce i-ar putea permite echipei să evolueze în Champions League la final de sezon. Dinamo nu poate evolua în viitorul sezon al cupelor europene.
Prin vocea preşedintelui clubului, Narcis Răducan, Pandurii Târgu Jiu chiar şi-a propus un obiectiv îndrăzneţ la finalul acestor zece meciuri, clasarea pe un loc care să permită echipei o nouă performanţă istorică – participarea în premieră în Champions League.

Clasament al meciurilor din sezonului regulat, între primele șase clasate:

1.     Pandurii Târgu Jiu 10 5 3 2 15-11 18

2.     Astra Giurgiu 10 4 3 3 13-15 15

3.     Dinamo Bucureşti 10 3 5 2 12-13 14

4.     FC Steaua Bucureşti 10 3 4 3 9-9 13

5.     ASA Târgu Mureş 10 2 4 4 13-12 10

6.     FC Viitorul 10 2 3 5 13-14 9

Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: